Kluski leniwe ze szpinakiem - pierogi: szpinakowe | Przepisy.pl pixel

Pierogi leniwe ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

0.33 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do sera dodaj żółtko, szpinak mielony, cukier i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Do masy dodaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr, mąkę i podczas mieszania dodawaj białko.

Krok 3

Formuj walce podsypując je mąką, spłaszcz lekko ręka, pokrój w rąby.

Krok 4

Włóż leniwe do wrzątku i gotuj do wypłynięcia.

Krok 5

Gotowe leniwe podawaj polane margaryną i z dodatkiem świeżego szpinaku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Słodkie żeberka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej