Kluski leniwe ze szpinakiem - pierogi: szpinakowe | Przepisy.pl pixel

Pierogi leniwe ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

0.33 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do sera dodaj żółtko, szpinak mielony, cukier i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Do masy dodaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr, mąkę i podczas mieszania dodawaj białko.

Krok 3

Formuj walce podsypując je mąką, spłaszcz lekko ręka, pokrój w rąby.

Krok 4

Włóż leniwe do wrzątku i gotuj do wypłynięcia.

Krok 5

Gotowe leniwe podawaj polane margaryną i z dodatkiem świeżego szpinaku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotleciki z bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej