Kluski leniwe ze szpinakiem - pierogi: szpinakowe | Przepisy.pl pixel

Pierogi leniwe ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

0.33 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do sera dodaj żółtko, szpinak mielony, cukier i dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Do masy dodaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr, mąkę i podczas mieszania dodawaj białko.

Krok 3

Formuj walce podsypując je mąką, spłaszcz lekko ręka, pokrój w rąby.

Krok 4

Włóż leniwe do wrzątku i gotuj do wypłynięcia.

Krok 5

Gotowe leniwe podawaj polane margaryną i z dodatkiem świeżego szpinaku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi leniwe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej