
Składniki
50 gramów
250 mililitrów
60 gramów
100 gramów
1 sztuka
500 gramów
10 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki dokładnie płuczemy, a następnie usuwamy szypułki. Posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem.
Krok 2
Do owoców dodajemy jogurt naturalny, mieszamy i wstawiamy do lodówki by się sos nieco schłodził.
Krok 3
Z mąki, twarogu, masła cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.
Krok 4
Po ugotowaniu, leniwe wykładamy na talerze i polewamy obficie sosem truskawkowym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej