Leniwe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z truskawkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

250 mililitrów

60 gramów

100 gramów

1 sztuka

500 gramów

10 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki dokładnie płuczemy, a następnie usuwamy szypułki. Posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem.

Krok 2

Do owoców dodajemy jogurt naturalny, mieszamy i wstawiamy do lodówki by się sos nieco schłodził.

Krok 3

Z mąki, twarogu, masła cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.

Krok 4

Po ugotowaniu, leniwe wykładamy na talerze i polewamy obficie sosem truskawkowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej