Leniwe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z truskawkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

250 mililitrów

60 gramów

100 gramów

1 sztuka

500 gramów

10 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki dokładnie płuczemy, a następnie usuwamy szypułki. Posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem.

Krok 2

Do owoców dodajemy jogurt naturalny, mieszamy i wstawiamy do lodówki by się sos nieco schłodził.

Krok 3

Z mąki, twarogu, masła cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.

Krok 4

Po ugotowaniu, leniwe wykładamy na talerze i polewamy obficie sosem truskawkowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej