Leniwe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe z truskawkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

250 mililitrów

60 gramów

100 gramów

1 sztuka

500 gramów

10 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki dokładnie płuczemy, a następnie usuwamy szypułki. Posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem.

Krok 2

Do owoców dodajemy jogurt naturalny, mieszamy i wstawiamy do lodówki by się sos nieco schłodził.

Krok 3

Z mąki, twarogu, masła cukru waniliowego oraz fixu przygotowujemy kluski zgodnie z przepisem na opakowaniu fixu.

Krok 4

Po ugotowaniu, leniwe wykładamy na talerze i polewamy obficie sosem truskawkowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej