
Składniki
6 łyżek
1 sztuka
0.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
0.5 szklanki
0.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser i ziemniaki zmiel w maszynce.
Krok 2
Dodaj jajko i obie mąki, dobrze wyrób.
Krok 3
Z masy formuj wałeczki i krój je w skośne kluski.
Krok 4
Kluski wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę i gotuj krótko.
Krok 5
Bułkę zrumień na maśle, polej kluski, posyp cukrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej