
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
1 łyżeczka
6 łyżek
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.25 szklanki
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser i ziemniaki zmiel w maszynce.
Krok 2
Dodaj jajko i obie mąki, dobrze wyrób.
Krok 3
Z masy formuj wałeczki i krój je w skośne kluski.
Krok 4
Kluski wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę i gotuj krótko.
Krok 5
Bułkę zrumień na maśle, polej kluski, posyp cukrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej