Leniwe z masełkiem i cynamonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 łyżeczka

6 łyżek

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i ziemniaki zmiel w maszynce.

Krok 2

Dodaj jajko i obie mąki, dobrze wyrób.

Krok 3

Z masy formuj wałeczki i krój je w skośne kluski.

Krok 4

Kluski wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę i gotuj krótko.

Krok 5

Bułkę zrumień na maśle, polej kluski, posyp cukrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej