Kluski leniwe z cynamonem i masłem - na słodko | Przepisy.pl pixel

Leniwe z masełkiem i cynamonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

0.25 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i ziemniaki zmiel w maszynce.

Krok 2

Dodaj jajko i obie mąki, dobrze wyrób.

Krok 3

Z masy formuj wałeczki i krój je w skośne kluski.

Krok 4

Kluski wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę i gotuj krótko.

Krok 5

Bułkę zrumień na maśle, polej kluski, posyp cukrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej