
Składniki
6 łyżek
1 sztuka
0.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
0.5 szklanki
0.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser i ziemniaki zmiel w maszynce.
Krok 2
Dodaj jajko i obie mąki, dobrze wyrób.
Krok 3
Z masy formuj wałeczki i krój je w skośne kluski.
Krok 4
Kluski wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę i gotuj krótko.
Krok 5
Bułkę zrumień na maśle, polej kluski, posyp cukrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej