Kluski leniwe z cynamonem i masłem - na słodko | Przepisy.pl pixel

Leniwe z masełkiem i cynamonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

0.25 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i ziemniaki zmiel w maszynce.

Krok 2

Dodaj jajko i obie mąki, dobrze wyrób.

Krok 3

Z masy formuj wałeczki i krój je w skośne kluski.

Krok 4

Kluski wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę i gotuj krótko.

Krok 5

Bułkę zrumień na maśle, polej kluski, posyp cukrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe z masełkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Papryka faszerowana mięsem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej