
Składniki
8 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Dodaj jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
Krok 3
Dodaj mąkę, by masa się zagęściła.
Krok 4
Smaż na oleju. Najlepiej smakują z cukrem i śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej