Placki ziemniaczane dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Dodaj jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mąkę, by masa się zagęściła.

Krok 4

Smaż na oleju. Najlepiej smakują z cukrem i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej