Placki ziemniaczane dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Dodaj jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mąkę, by masa się zagęściła.

Krok 4

Smaż na oleju. Najlepiej smakują z cukrem i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej