Składniki
8 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Dodaj jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
Krok 3
Dodaj mąkę, by masa się zagęściła.
Krok 4
Smaż na oleju. Najlepiej smakują z cukrem i śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Donaty bez drożdży
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej