Placki ziemniaczane dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Dodaj jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mąkę, by masa się zagęściła.

Krok 4

Smaż na oleju. Najlepiej smakują z cukrem i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej