
Składniki
500 gramów
25 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj na parze.
Krok 2
Rozgnieć na puree, dodaj żółtka, starty na tarce żółty ser i dopraw do smaku.
Krok 3
Zagnieć na jednolite ciasto i zmoczonymi wcześniej lekko rękoma formuj małe placuszki, które obtaczaj w mące i smaż na głębokim oleju.
Krok 4
Placuszki ziemniaczano- serowe podawaj razem z salsą lub meksykańskim gulaszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej