
Składniki
150 gramów
300 gramów
300 gramów
1 sztuka
60 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój radicchio lub mix sałat, przełóż do salaterki. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z octem winnym.
Krok 2
Obierz i zetrzyj ziemniaki, rzepę i dynię. Przełóż do drugiej miski ziemniaki, rzepę, dynię i mąkę.
Krok 3
Formuj placuszki i smaż na oleju około 10 minut.
Krok 4
Odsączaj na papierowym ręczniku, podawaj na sałacie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej