Placki ziemniaczane z sałatą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z sałatą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
251 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

60 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój radicchio lub mix sałat, przełóż do salaterki. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z octem winnym.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 1

Krok 2

Obierz i zetrzyj ziemniaki, rzepę i dynię. Przełóż do drugiej miski ziemniaki, rzepę, dynię i mąkę.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 2

Krok 3

Formuj placuszki i smaż na oleju około 10 minut.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 3

Krok 4

Odsączaj na papierowym ręczniku, podawaj na sałacie.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki ziemniaczane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane z sałatąPlacki ziemniaczane z sałatą

Pokrój radicchio lub mix sałat, przełóż do salaterki. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z octem winnym.