
Składniki
150 gramów
300 gramów
300 gramów
1 sztuka
60 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój radicchio lub mix sałat, przełóż do salaterki. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z octem winnym.

Krok 2
Obierz i zetrzyj ziemniaki, rzepę i dynię. Przełóż do drugiej miski ziemniaki, rzepę, dynię i mąkę.

Krok 3
Formuj placuszki i smaż na oleju około 10 minut.

Krok 4
Odsączaj na papierowym ręczniku, podawaj na sałacie.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej