
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Przetnij papryki na pół i usuń z nich nasiona. Następnie skrop je oliwą i piecz w 200 stopniach przez około 20 minut.
Krok 3
Po wyjęciu z pieca przykryj papryki mokrymi papierowymi ręcznikami. Gdy wystygną - obierz je ze skóry.
Krok 4
Następnie ułóż papryki w naczyniu i zalej uprzednio przygotowanym sosem. Podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone papryki
Pieczone papryki to danie bardzo proste w przygotowaniu – sprawdzi się m.in. jako przystawka w trakcie uroczystego obiadu. Przepis możesz dowolnie modyfikować, dodawać swoje ulubione przyprawy i łączyć z innymi składnikami. W podstawowej wersji pieczone papryczki składają się z trzech składników – papryki (najlepiej w trzech wersjach – zielonej, czerwonej i żółtej, dzięki czemu danie będzie miało ciekawy wygląd), sosu sałatkowego i oliwy z oliwek. Rozpocznij przygotowanie i w kilku prostych krokach przyrządź smaczne danie. Na początek oczyść papryki – przetnij je na pół, usuń z nich nasiona, skrop oliwą i wstaw do piekarnika na kilkanaście minut. Teraz czas na sos sałatkowy – przygotuj go według wskazówek na opakowaniu. Dla urozmaicenia smaku wsyp jeszcze aromatyczne przyprawy i zioła: oregano, bazylię oraz kolendrę. Po wyjęciu papryk z piekarnika i przestudzeniu, oddziel je od skórek, po czym wstaw do naczynia i zalej sosem. Tak przygotowane danie serwuj solo lub jako dodatek do mięsnego dania głównego. Z czym Ty podasz pieczone papryki? Propozycjami podziel się w komentarzu.