
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
10 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oprósz przyprawą Knorr, obsmaż na tłuszczu, dodaj pokrojone w paseczki czerwoną paprykę, czerwoną cebulę i imbir

Krok 2
Wszystko razem smaż chwilę. Kurczaka podlej 100 mililitrami wody i duś pod przykryciem 15 minut, aż woda prawie zupełnie odparuje.

Krok 3
Fix wymieszaj z wodą w proporcjach podanych na opakowaniu i zalej nim kurczaka w garnku, gotuj około 3 minut. Udka serwuj na ryżu ugotowanym oddzielnie.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Udka z kurczaka w orzechowym sosie
Jeśli lubisz intensywny smak orzechów, koniecznie wypróbuj przepis na udka z kurczaka w sosie orzechowym. Oprócz mięsa, do ich przygotowania potrzebujesz m.in. czerwonej papryki, cebuli, oleju rzepakowego oraz przypraw. Udka oprósz przyprawą do pikantnego kurczaka i podsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia, dodaj pokrojoną cebulę, paprykę oraz starty imbir. Całość podlej wodą i duś pod przykryciem do momentu, aż woda zupełnie odparuje. By danie nabrało niepowtarzalnego smaku, zawartość torebki Fix Danie orientalne wymieszaj z wodą i zalej nią kurczaka. Pamiętaj, że oprócz imbiru, mięso możesz także doprawić majerankiem lub ostrą papryką. Gotowe udka posyp aromatycznymi ziołami, m.in. natką pietruszki i kolendry, a także liśćmi świeżej bazylii oraz koperku. Mięso serwuj razem z ugotowanym na sypko ryżem, pieczonymi ziemniakami oraz sałatką ze świeżych warzyw. Jako dodatek doskonale sprawdzi się również świeże pieczywo. Pobierz listę niezbędnych produktów i do dzieła.