
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
10 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oprósz przyprawą Knorr, obsmaż na tłuszczu, dodaj pokrojone w paseczki czerwoną paprykę, czerwoną cebulę i imbir

Krok 2
Wszystko razem smaż chwilę. Kurczaka podlej 100 mililitrami wody i duś pod przykryciem 15 minut, aż woda prawie zupełnie odparuje.

Krok 3
Fix wymieszaj z wodą w proporcjach podanych na opakowaniu i zalej nim kurczaka w garnku, gotuj około 3 minut. Udka serwuj na ryżu ugotowanym oddzielnie.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Udka z kurczaka w orzechowym sosie
Jeśli lubisz intensywny smak orzechów, koniecznie wypróbuj przepis na udka z kurczaka w sosie orzechowym. Oprócz mięsa, do ich przygotowania potrzebujesz m.in. czerwonej papryki, cebuli, oleju rzepakowego oraz przypraw. Udka oprósz przyprawą do pikantnego kurczaka i podsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia, dodaj pokrojoną cebulę, paprykę oraz starty imbir. Całość podlej wodą i duś pod przykryciem do momentu, aż woda zupełnie odparuje. By danie nabrało niepowtarzalnego smaku, zawartość torebki Fix Danie orientalne wymieszaj z wodą i zalej nią kurczaka. Pamiętaj, że oprócz imbiru, mięso możesz także doprawić majerankiem lub ostrą papryką. Gotowe udka posyp aromatycznymi ziołami, m.in. natką pietruszki i kolendry, a także liśćmi świeżej bazylii oraz koperku. Mięso serwuj razem z ugotowanym na sypko ryżem, pieczonymi ziemniakami oraz sałatką ze świeżych warzyw. Jako dodatek doskonale sprawdzi się również świeże pieczywo. Pobierz listę niezbędnych produktów i do dzieła.