Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

15 dekagramów

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła dzielimy na różyczki. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w kawałki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w nieduże kawałki.

Krok 2

Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy kaszę, kostkę bulionową, przyprawy, oliwę i zalewamy wodą.

Krok 3

Gotujemy ok 25 min. Zabielamy mlekiem. Sprawdzamy smak i ewentualnie przyprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej