Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną
łatwe
35 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
15 dekagramów
0.5 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła dzielimy na różyczki. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w kawałki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w nieduże kawałki.
Krok 2
Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy kaszę, kostkę bulionową, przyprawy, oliwę i zalewamy wodą.
Krok 3
Gotujemy ok 25 min. Zabielamy mlekiem. Sprawdzamy smak i ewentualnie przyprawiamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































