Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

15 dekagramów

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła dzielimy na różyczki. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w kawałki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w nieduże kawałki.

Krok 2

Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy kaszę, kostkę bulionową, przyprawy, oliwę i zalewamy wodą.

Krok 3

Gotujemy ok 25 min. Zabielamy mlekiem. Sprawdzamy smak i ewentualnie przyprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej