Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

15 dekagramów

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła dzielimy na różyczki. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w kawałki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w nieduże kawałki.

Krok 2

Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy kaszę, kostkę bulionową, przyprawy, oliwę i zalewamy wodą.

Krok 3

Gotujemy ok 25 min. Zabielamy mlekiem. Sprawdzamy smak i ewentualnie przyprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej