Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

15 dekagramów

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła dzielimy na różyczki. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy w kawałki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Selera kroimy w nieduże kawałki.

Krok 2

Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy kaszę, kostkę bulionową, przyprawy, oliwę i zalewamy wodą.

Krok 3

Gotujemy ok 25 min. Zabielamy mlekiem. Sprawdzamy smak i ewentualnie przyprawiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa jarzynowa zielona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej