
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 sztuki
4 sztuki
null
1 szklanka
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i jarzyny, a następnie opłucz je i pokrój.
Krok 2
Włóż do garnka, dodaj olej i duś pod przykryciem 5-10 minut, po czym wlej tyle wody, by pokryła ona jarzyny.
Krok 3
Gotuj do miękkości
Krok 4
Ugotowane jarzyny utłucz tłuczkiem. Dodaj mleko i wodę. Przypraw solą i zieleniną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej