
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 sztuki
4 sztuki
null
1 szklanka
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i jarzyny, a następnie opłucz je i pokrój.
Krok 2
Włóż do garnka, dodaj olej i duś pod przykryciem 5-10 minut, po czym wlej tyle wody, by pokryła ona jarzyny.
Krok 3
Gotuj do miękkości
Krok 4
Ugotowane jarzyny utłucz tłuczkiem. Dodaj mleko i wodę. Przypraw solą i zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej