Zupa jarzynowa przecierana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa przecierana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 sztuki

4 sztuki

null

1 szklanka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i jarzyny, a następnie opłucz je i pokrój.

Krok 2

Włóż do garnka, dodaj olej i duś pod przykryciem 5-10 minut, po czym wlej tyle wody, by pokryła ona jarzyny.

Krok 3

Gotuj do miękkości

Krok 4

Ugotowane jarzyny utłucz tłuczkiem. Dodaj mleko i wodę. Przypraw solą i zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej