Zupa jarzynowa przecierana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa przecierana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 sztuki

4 sztuki

null

1 szklanka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i jarzyny, a następnie opłucz je i pokrój.

Krok 2

Włóż do garnka, dodaj olej i duś pod przykryciem 5-10 minut, po czym wlej tyle wody, by pokryła ona jarzyny.

Krok 3

Gotuj do miękkości

Krok 4

Ugotowane jarzyny utłucz tłuczkiem. Dodaj mleko i wodę. Przypraw solą i zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa przecierana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej