Zupa jarzynowa z mieszanką kasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z mieszanką kasz

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

0.3 sztuki

2 sztuki

0.25 pęczka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj ok. 1 litra wody, rozpuść w niej bulionetki Knorr. Kasze przesyp na sito i dokładnie wypłucz. Osącz u wrzuć do wrzącego bulionu, gotuj ok. 10 minut.

Krok 2

Warzywa oczyść i opłucz, osącz. Marchewkę i łodygę brokuła pokrój w niedużą kosteczkę. Różyczki brokuła podziel na małe kawałki. Selera naciowego posiekaj, ale niezbyt drobno. Botewinkę także posiekaj, razem z koperkiem.

Krok 3

Gdy kasza nieco zmięknie dorzuć marchewkę i łodygi brokuła, gotuj ok. 5 minut. Dodaj selera naciowego i różyczki, gotuj jeszcze jakieś 3 - 5 minut. Zestaw garnek z ognia. Śmietanę roztrzep z odrobiną gorącej zupy, wlej do garnka. Dosyp posiekaną botwinkę i koperek - już nie gotuj!

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej