Zupa jarzynowa z mieszanką kasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z mieszanką kasz

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

0.25 pęczka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj ok. 1 litra wody, rozpuść w niej bulionetki Knorr. Kasze przesyp na sito i dokładnie wypłucz. Osącz u wrzuć do wrzącego bulionu, gotuj ok. 10 minut.

Krok 2

Warzywa oczyść i opłucz, osącz. Marchewkę i łodygę brokuła pokrój w niedużą kosteczkę. Różyczki brokuła podziel na małe kawałki. Selera naciowego posiekaj, ale niezbyt drobno. Botewinkę także posiekaj, razem z koperkiem.

Krok 3

Gdy kasza nieco zmięknie dorzuć marchewkę i łodygi brokuła, gotuj ok. 5 minut. Dodaj selera naciowego i różyczki, gotuj jeszcze jakieś 3 - 5 minut. Zestaw garnek z ognia. Śmietanę roztrzep z odrobiną gorącej zupy, wlej do garnka. Dosyp posiekaną botwinkę i koperek - już nie gotuj!

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z mieszanką kasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej