Zupa z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kaszą jaglaną

i wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

585 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

385 osób wydrukowało

Pobierz pdf

553 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 ziarna

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój kostkę i obsmaż na brązowy kolor a następnie wyjmij z garnka.

Krok 2

Cebulę, marchew oraz selera pokrój na małą kostkę i przesmaż w tym samym garnku. Dodaj posiekany czosnek oraz przesmażone mięso.

Krok 3

Wszystko zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj grzyby oraz kaszę. Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Pod koniec gotowania, żeby zupa nabrała pełnego, wyrazistego smaku dodaj bulionetki Knorr. Gotową zupę nalej do talerzy i posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.

2

Opinie o przepisie

  • Justyna Czuryło

    Justyna Czuryło , 07.01.2021

    Wołowina twarda, ale ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Nowak (ewunian)

    Ewa Nowak (ewunian) , 23.10.2016

    pyycha ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej