
Składniki
200 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
3 ziarna
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój kostkę i obsmaż na brązowy kolor a następnie wyjmij z garnka.
Krok 2
Cebulę, marchew oraz selera pokrój na małą kostkę i przesmaż w tym samym garnku. Dodaj posiekany czosnek oraz przesmażone mięso.
Krok 3
Wszystko zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj grzyby oraz kaszę. Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 4
Pod koniec gotowania, żeby zupa nabrała pełnego, wyrazistego smaku dodaj bulionetki Knorr. Gotową zupę nalej do talerzy i posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Do zupy możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej