Zupa z kaszą jaglaną

i wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

442 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

354 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

495 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1.5 litra

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój kostkę i obsmaż na brązowy kolor a następnie wyjmij z garnka.

Krok 2

Cebulę, marchew oraz selera pokrój na małą kostkę i przesmaż w tym samym garnku. Dodaj posiekany czosnek oraz przesmażone mięso.

Krok 3

Wszystko zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj grzyby oraz kaszę. Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Pod koniec gotowania, żeby zupa nabrała pełnego, wyrazistego smaku dodaj bulionetki Knorr. Gotową zupę nalej do talerzy i posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Nowak (ewunian)

    Ewa Nowak (ewunian)

    pyycha ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej