Zupa z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kaszą jaglaną

i wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

572 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

383 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

539 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 ziarna

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój kostkę i obsmaż na brązowy kolor a następnie wyjmij z garnka.

Krok 2

Cebulę, marchew oraz selera pokrój na małą kostkę i przesmaż w tym samym garnku. Dodaj posiekany czosnek oraz przesmażone mięso.

Krok 3

Wszystko zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj grzyby oraz kaszę. Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Pod koniec gotowania, żeby zupa nabrała pełnego, wyrazistego smaku dodaj bulionetki Knorr. Gotową zupę nalej do talerzy i posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.

2

Opinie o przepisie

  • Justyna Czuryło

    Justyna Czuryło , 07.01.2021

    Wołowina twarda, ale ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Nowak (ewunian)

    Ewa Nowak (ewunian) , 23.10.2016

    pyycha ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej