Bulion i ślimaczki naleśnikowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion i ślimaczki naleśnikowe

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajka, mleka , wody gazowanej , proszku do pieczenia i szczypty soli . Dobrze wymieszać. Patelnię natłuścić odrobina oleju i usmażyć 4 naleśniki.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić .Usmażyć na złoto . Dodać pasztet i podsmażać aż się rozpuści. Przełożyć do miseczki . Dodać natkę. Doprawić do smaku Delikatem.

Krok 3

Posmarować naleśniki. Złożyć je zawijając do środka lewy i prawy brzeg , a potem rolując jak na krokiety.

Krok 4

Odłożyć by pasztet zastygł a naleśniki się nie rozchylały. Pokroić je na 5-6 kawałków. Nabijać na patyczki do szaszłyków.

Krok 5

Zagotować litr wody i rozpuścić w niej kostki rosołowe.

Krok 6

Naleśniki nabite na patyczki podsmażyć na odrobinie oleju by sie podgrzały.

Krok 7

Podawać z bulionem do popicia.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z kapusty
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej