Bulion i ślimaczki naleśnikowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion i ślimaczki naleśnikowe

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajka, mleka , wody gazowanej , proszku do pieczenia i szczypty soli . Dobrze wymieszać. Patelnię natłuścić odrobina oleju i usmażyć 4 naleśniki.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić .Usmażyć na złoto . Dodać pasztet i podsmażać aż się rozpuści. Przełożyć do miseczki . Dodać natkę. Doprawić do smaku Delikatem.

Krok 3

Posmarować naleśniki. Złożyć je zawijając do środka lewy i prawy brzeg , a potem rolując jak na krokiety.

Krok 4

Odłożyć by pasztet zastygł a naleśniki się nie rozchylały. Pokroić je na 5-6 kawałków. Nabijać na patyczki do szaszłyków.

Krok 5

Zagotować litr wody i rozpuścić w niej kostki rosołowe.

Krok 6

Naleśniki nabite na patyczki podsmażyć na odrobinie oleju by sie podgrzały.

Krok 7

Podawać z bulionem do popicia.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z rzepy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej