Bulion i ślimaczki naleśnikowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion i ślimaczki naleśnikowe

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajka, mleka , wody gazowanej , proszku do pieczenia i szczypty soli . Dobrze wymieszać. Patelnię natłuścić odrobina oleju i usmażyć 4 naleśniki.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić .Usmażyć na złoto . Dodać pasztet i podsmażać aż się rozpuści. Przełożyć do miseczki . Dodać natkę. Doprawić do smaku Delikatem.

Krok 3

Posmarować naleśniki. Złożyć je zawijając do środka lewy i prawy brzeg , a potem rolując jak na krokiety.

Krok 4

Odłożyć by pasztet zastygł a naleśniki się nie rozchylały. Pokroić je na 5-6 kawałków. Nabijać na patyczki do szaszłyków.

Krok 5

Zagotować litr wody i rozpuścić w niej kostki rosołowe.

Krok 6

Naleśniki nabite na patyczki podsmażyć na odrobinie oleju by sie podgrzały.

Krok 7

Podawać z bulionem do popicia.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej