Bulion i ślimaczki naleśnikowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion i ślimaczki naleśnikowe

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajka, mleka , wody gazowanej , proszku do pieczenia i szczypty soli . Dobrze wymieszać. Patelnię natłuścić odrobina oleju i usmażyć 4 naleśniki.

Krok 2

Cebulę obrać i drobno pokroić .Usmażyć na złoto . Dodać pasztet i podsmażać aż się rozpuści. Przełożyć do miseczki . Dodać natkę. Doprawić do smaku Delikatem.

Krok 3

Posmarować naleśniki. Złożyć je zawijając do środka lewy i prawy brzeg , a potem rolując jak na krokiety.

Krok 4

Odłożyć by pasztet zastygł a naleśniki się nie rozchylały. Pokroić je na 5-6 kawałków. Nabijać na patyczki do szaszłyków.

Krok 5

Zagotować litr wody i rozpuścić w niej kostki rosołowe.

Krok 6

Naleśniki nabite na patyczki podsmażyć na odrobinie oleju by sie podgrzały.

Krok 7

Podawać z bulionem do popicia.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion i ślimaczki naleśnikowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej