PRZEPISY.PL

Kapuśniak z kiszonej kapusty

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
21
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • marchew15 dkg
  • por15 dkg
  • suszone grzyby5 dkg
  • majeranek1 łyżka
  • natka pietruszki2 łyżki
  • pieprz
  • Krok 1

    Bardzo dokładnie obierz, opłucz i zetrzyj na dużych oczkach marchewkę, a pora pokrój w cienkie plastry.
  • Krok 2

    Zagotuj 3 litry wody i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowego.
  • Krok 3

    Do rosołu wrzuć marchew, pora, suszone grzyby, majeranek oraz liście laurowe. Wszystko gotuj przez ok. 10 minut.
  • Krok 4

    Dodaj kapustę i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez godzinę, na średnim ogniu.
  • Krok 5

    Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Ugotuj, a następnie dodaj do zupy.
  • Krok 6

    Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do zupy, po czym gotuj całość jeszcze przez 5 minut.
  • Krok 7

    Dopraw kostkami Bulionu na wędzonym boczku Knorr i pieprzem. Podawaj oprószoną siekaną natką pietruszki.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

200
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
102
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
64
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
38
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe