Dodaj do ksiązki kucharskiej Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: tommy

Kapuśniak z kiszonej kapusty - składniki:

  • por - 15 dekagramów
  • suszone grzyby - 5 dekagramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • pieprz

Kapuśniak z kiszonej kapusty - Sposób przygotowania:

  1. Bardzo dokładnie obierz, opłucz i zetrzyj na dużych oczkach marchewkę, a pora pokrój w cienkie plastry.
  2. Zagotuj 3 litry wody i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowego.
  3. Do rosołu wrzuć marchew, pora, suszone grzyby, majeranek oraz liście laurowe. Wszystko gotuj przez ok. 10 minut.
  4. Dodaj kapustę i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez godzinę, na średnim ogniu.
  5. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Ugotuj, a następnie dodaj do zupy.
  6. Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do zupy, po czym gotuj całość jeszcze przez 5 minut.
  7. Dopraw kostkami Bulionu na wędzonym boczku Knorr i pieprzem. Podawaj oprószoną siekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Bardzo dokładnie obierz, opłucz i zetrzyj na dużych oczkach marchewkę, a pora pokrój w cienkie plastry.

2

Zagotuj 3 litry wody i rozprowadź kostki Rosołu szlachetnego drobiowego.

3

Do rosołu wrzuć marchew, pora, suszone grzyby, majeranek oraz liście laurowe. Wszystko gotuj przez ok. 10 minut.

4

Dodaj kapustę i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez godzinę, na średnim ogniu.

5

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Ugotuj, a następnie dodaj do zupy.

6

Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do zupy, po czym gotuj całość jeszcze przez 5 minut.

7

Dopraw kostkami Bulionu na wędzonym boczku Knorr i pieprzem. Podawaj oprószoną siekaną natką pietruszki.

  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gołąbki, Sałatki, Ryba po grecku, Zapiekanki, Zalewajka II, Gulasz z ogonów wołowych, Śledzie, Przepis z marynata do schabu, Przepis z zapiekanka z pieczarkami i serem z bagietka, salatki z kurczaka -, Placki, Klopsiki wieprzowe w sosie z pomidorami , Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Pstrąg, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", ciasto francuskie z warzywami, Sałatka marchwiowa z jogurtem, Sos beszamelowy , Kiszone grzyby leśne, farsz do kurczaka pieczonego, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Spaghettii z marchewką , Spaghetti , Krem brzoskwiniowy, Sos Maneta, Sałatka z brokułami i jajkiem, Zupa cebulowa, Przepis z sosy do miesa wieprzowego, salatki z kapusty, Sos z czerwonego wina, Przepis z sałatka z kuskusem, chleb smażony, Kurczak z sosem pomarańczowym z chilli , Bigos domowy, Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem, Przepis z sałatka z makaronem i orzechami, Dipy, Szaszłyki z mięs mieszanych, Pomidorowe kanapeczki, Przepis z cukier, Zupa pieczarkowa, Barszcz biały chrzanowy , Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z makaron po prowansalsku, Przepis z sałatkę owocową, Kocia lasagne , TAPAS: Pomidorki zapieczone, do jajek, Krem brokułowy, sałatka z cebulką marynowaną, Soczysty kurczak w majonezie , Przepis z karczek pieczony w piekarniku -, Bakłażany w cieście, Zupa cebulowa, Naleśniki, Ciasteczka marcepanowe dinozaury, Przepis z udziec wołowy, Przepis z marynowany imbir, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z sos do naleśników na słodko, Ciasteczka z dżemem, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Zrazy wołowe z dodatkiem chałwy, Przepis z pieczenie mięsa wieprzowego