Sałatka z tuńczykiem i oliwkami i makaronem | Przepisy.pl pixel

Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

256 osób wydrukowało

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

8 łyżek

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki pokrój na połówki, a ser w kostkę i wrzuć do miski. Dodaj oliwki, kawałki tuńczyka i Majonez Babuni Hellmann's. Wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 2

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i wystudź. Przelej odrobiną oliwy lub oleju.

Krok 3

Na koniec całość wymieszaj z wystudzonym makaronem, dodaj rukolę oraz liście bazylii. Sałatkę możesz przygotować z każdym rodzajem makaronu.

2

Opinie o przepisie

  • iwa

    iwa , 26.07.2021

    Sałatka jest pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Nieważne

    Kinga Nieważne , 03.01.2020

    Rozumiem, że tuńczyka bez zalewy dodajemy?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkamiRajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Lubisz sałatki makaronowe i szukasz nowych przepisów na ich przygotowanie? Spróbuj rajskiej sałatki z tuńczykiem i oliwkami. To szybkie danie, które bardzo dobrze sprawdzi się w wielu sytuacjach: wizyty niespodziewanych gości czy w formie obiadu do pracy. Wybierz do niej makaron penne, farfalle albo gnocchi. Ugotuj go al dente, tak by pozostał delikatnie twardy. Pamiętaj także, by gotować makaron w odpowiednio dużej ilości wody, by się nie sklejał i pozostał sprężysty. Nie przelewaj go zimną wodą po ugotowaniu, pozostaw na sitku do przestudzenia, a następnie połącz z pozostałymi składnikami: kawałkami tuńczyka, oliwkami (dobre będą zarówno zielone, jak i czarne), pomidorkami koktajlowymi oraz mozzarellą. Dopraw majonezem, który doda smaku oraz połączy wszystkie dodatki. Do sałatki użyj także rukoli, która nada jej delikatnej ostrości, oraz aromatycznych, świeżych listków bazylii. Sałatkę makaronową z tuńczykiem i oliwkami podawaj do zimnych mięs albo samodzielnie. Zrób ją i sprawdź, jaka jest pyszna.