Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami
łatwe
253 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
8 łyżek
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i wystudź. Przelej odrobiną oliwy lub oleju.
Krok 2
Pomidorki pokrój na połówki, a ser w kostkę i wrzuć do miski. Dodaj oliwki, kawałki tuńczyka i Majonez Babuni Hellmann's. Wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 3
Na koniec całość wymieszaj z wystudzonym makaronem, dodaj rukolę oraz liście bazylii. Sałatkę możesz przygotować z każdym rodzajem makaronu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rajska sałatka z tuńczykiem i oliwkami
Lubisz sałatki makaronowe i szukasz nowych przepisów na ich przygotowanie? Spróbuj rajskiej sałatki z tuńczykiem i oliwkami. To szybkie danie, które bardzo dobrze sprawdzi się w wielu sytuacjach: wizyty niespodziewanych gości czy w formie obiadu do pracy. Wybierz do niej makaron penne, farfalle albo gnocchi. Ugotuj go al dente, tak by pozostał delikatnie twardy. Pamiętaj także, by gotować makaron w odpowiednio dużej ilości wody, by się nie sklejał i pozostał sprężysty. Nie przelewaj go zimną wodą po ugotowaniu, pozostaw na sitku do przestudzenia, a następnie połącz z pozostałymi składnikami: kawałkami tuńczyka, oliwkami (dobre będą zarówno zielone, jak i czarne), pomidorkami koktajlowymi oraz mozzarellą. Dopraw majonezem, który doda smaku oraz połączy wszystkie dodatki. Do sałatki użyj także rukoli, która nada jej delikatnej ostrości, oraz aromatycznych, świeżych listków bazylii. Sałatkę makaronową z tuńczykiem i oliwkami podawaj do zimnych mięs albo samodzielnie. Zrób ją i sprawdź, jaka jest pyszna.