Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz i cieniutko pokrój.

Krok 2

Jabłka umyj i oczyść z gniazd nasiennych i pokrój ze skórką w cienkie plasterki. Rozłóż na półmisku, polej sokiem z limety. Na środku ułóż kawałki gruszek i również dodaj sok.

Krok 3

Owoce posyp posiekanym imbirem i polej miodem. Schłódź w lodówce przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jabłkowo gruszkowa z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej