
Składniki
0.25 szklanki
2 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obierz i cieniutko pokrój.
Krok 2
Jabłka umyj i oczyść z gniazd nasiennych i pokrój ze skórką w cienkie plasterki. Rozłóż na półmisku, polej sokiem z limety. Na środku ułóż kawałki gruszek i również dodaj sok.
Krok 3
Owoce posyp posiekanym imbirem i polej miodem. Schłódź w lodówce przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej