
Składniki
0.25 szklanki
2 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obierz i cieniutko pokrój.
Krok 2
Jabłka umyj i oczyść z gniazd nasiennych i pokrój ze skórką w cienkie plasterki. Rozłóż na półmisku, polej sokiem z limety. Na środku ułóż kawałki gruszek i również dodaj sok.
Krok 3
Owoce posyp posiekanym imbirem i polej miodem. Schłódź w lodówce przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej