
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
6 łyżek
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę rwiemy na kawałki, dodajemy pokrojone w spore kawałki pozostałe składniki, osączoną z zalewy kukurydzę, fasolkę i oliwki.
Krok 2
Sos grecki Knorr łączymy z oliwą z oliwek, koperkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Po 2 minutach zalewamy nim sałatkę i mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej