Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
6 łyżek
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę rwiemy na kawałki, dodajemy pokrojone w spore kawałki pozostałe składniki, osączoną z zalewy kukurydzę, fasolkę i oliwki.
Krok 2
Sos grecki Knorr łączymy z oliwą z oliwek, koperkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Po 2 minutach zalewamy nim sałatkę i mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej