
Składniki
2 sztuki
2 szczypty
null
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
125 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa odsącz (zachowaj cztery łyżki soku) i pokrój na kosteczkę, a czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Do miski wrzuć ugotowany ryż, odsączoną kukurydzę, posiekany czosnek i ananasa.
Krok 4
Zalej sałatkę sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj schłodzone posypane grzankami Knorr.
Krok 3
Majonez zmieszaj z kurkumą, ketchupem, sokiem ananasowym i sosem sałatkowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej