Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

null

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

125 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsącz (zachowaj cztery łyżki soku) i pokrój na kosteczkę, a czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Do miski wrzuć ugotowany ryż, odsączoną kukurydzę, posiekany czosnek i ananasa.

Krok 4

Zalej sałatkę sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj schłodzone posypane grzankami Knorr.

Krok 3

Majonez zmieszaj z kurkumą, ketchupem, sokiem ananasowym i sosem sałatkowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej