
Składniki
2 sztuki
2 szczypty
null
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
125 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa odsącz (zachowaj cztery łyżki soku) i pokrój na kosteczkę, a czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Do miski wrzuć ugotowany ryż, odsączoną kukurydzę, posiekany czosnek i ananasa.
Krok 4
Zalej sałatkę sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj schłodzone posypane grzankami Knorr.
Krok 3
Majonez zmieszaj z kurkumą, ketchupem, sokiem ananasowym i sosem sałatkowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej