Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

null

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

125 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsącz (zachowaj cztery łyżki soku) i pokrój na kosteczkę, a czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Do miski wrzuć ugotowany ryż, odsączoną kukurydzę, posiekany czosnek i ananasa.

Krok 4

Zalej sałatkę sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj schłodzone posypane grzankami Knorr.

Krok 3

Majonez zmieszaj z kurkumą, ketchupem, sokiem ananasowym i sosem sałatkowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żółta sałatka z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej