Sałatka z kałamarnic przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kałamarnic

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

null

1 łyżka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kałamarnice rozmroź, oczyść i potnij na krążki o szerokości 0,5 cm.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z pieprzem Cayenne.

Krok 3

Olej rozgrzej do 160 stopni i wrzucaj kawałki kałamarnic obtoczone w mące. Smaż przez około 3 minuty.

Krok 4

Po wyjęciu odsącz i posól. Kałamarnice wymieszaj z rukolą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej