Sałatka z kałamarnic przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kałamarnic

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

null

1 łyżka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kałamarnice rozmroź, oczyść i potnij na krążki o szerokości 0,5 cm.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z pieprzem Cayenne.

Krok 3

Olej rozgrzej do 160 stopni i wrzucaj kawałki kałamarnic obtoczone w mące. Smaż przez około 3 minuty.

Krok 4

Po wyjęciu odsącz i posól. Kałamarnice wymieszaj z rukolą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej