Składniki
300 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
null
1 łyżka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kałamarnice rozmroź, oczyść i potnij na krążki o szerokości 0,5 cm.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z pieprzem Cayenne.
Krok 3
Olej rozgrzej do 160 stopni i wrzucaj kawałki kałamarnic obtoczone w mące. Smaż przez około 3 minuty.
Krok 4
Po wyjęciu odsącz i posól. Kałamarnice wymieszaj z rukolą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
289 osób ogląda przepis: 
Sałata włoska z mozarellą
15 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej