Sałatka z kałamarnic przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kałamarnic

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

null

1 łyżka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kałamarnice rozmroź, oczyść i potnij na krążki o szerokości 0,5 cm.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z pieprzem Cayenne.

Krok 3

Olej rozgrzej do 160 stopni i wrzucaj kawałki kałamarnic obtoczone w mące. Smaż przez około 3 minuty.

Krok 4

Po wyjęciu odsącz i posól. Kałamarnice wymieszaj z rukolą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej