
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
2 szklanki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sos sałatkowy Cezar, doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 2
Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na mniejsze kawałki, rozkładamy do dwóch niedużych miseczek. Układamy pokrojone w plastry pomidorki. Polewamy przygotowanym sosem.
Krok 3
Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu oraz grzankami i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































