Sałatka z grzankami i wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami i wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

2 szklanki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sos sałatkowy Cezar, doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 2

Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na mniejsze kawałki, rozkładamy do dwóch niedużych miseczek. Układamy pokrojone w plastry pomidorki. Polewamy przygotowanym sosem.

Krok 3

Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu oraz grzankami i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej