
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
2 szklanki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sos sałatkowy Cezar, doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 2
Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na mniejsze kawałki, rozkładamy do dwóch niedużych miseczek. Układamy pokrojone w plastry pomidorki. Polewamy przygotowanym sosem.
Krok 3
Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu oraz grzankami i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej