Sałatka z grzankami i wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

430

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

10 sztuk

10 dekagramów

3 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sos sałatkowy Cezar, doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 2

Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na mniejsze kawałki, rozkładamy do dwóch niedużych miseczek. Układamy pokrojone w plastry pomidorki. Polewamy przygotowanym sosem.

Krok 3

Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu oraz grzankami i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej