Sałatka z grzankami i wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami i wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

2 szklanki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sos sałatkowy Cezar, doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 2

Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na mniejsze kawałki, rozkładamy do dwóch niedużych miseczek. Układamy pokrojone w plastry pomidorki. Polewamy przygotowanym sosem.

Krok 3

Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu oraz grzankami i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej