Sałatka z grzankami i wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami i wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

2 szklanki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sos sałatkowy Cezar, doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 2

Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na mniejsze kawałki, rozkładamy do dwóch niedużych miseczek. Układamy pokrojone w plastry pomidorki. Polewamy przygotowanym sosem.

Krok 3

Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu oraz grzankami i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej