Sałatka z grzankami i wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami i wędzonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

2 szklanki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sos sałatkowy Cezar, doprawiamy do smaku pieprzem.

Krok 2

Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na mniejsze kawałki, rozkładamy do dwóch niedużych miseczek. Układamy pokrojone w plastry pomidorki. Polewamy przygotowanym sosem.

Krok 3

Posypujemy pokrojonym w drobną kostkę tofu oraz grzankami i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami i wędzonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z rukoli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej