Wyśmienita sałatka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka z makaronem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie a następnie wystudź.

Krok 2

Pomidory, paprykę i ogórka pokrój w drobną kosteczkę około 0,5 mm. Posiekaj czosnek, kapary i natkę pietruszki. Cytrynę otrzyj ze skóry, wyciśnij z niej sok.

Krok 3

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce doprawiając sałatkę przyprawami, ziołami i o ile to jest konieczne solą, cukrem i pieprzem do smaku.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę możesz nieco podrasować dodając do niej łyżkę czarnuszki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z makaronem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Szewczyk.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej