Wyśmienita sałatka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka z makaronem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie a następnie wystudź.

Krok 2

Pomidory, paprykę i ogórka pokrój w drobną kosteczkę około 0,5 mm. Posiekaj czosnek, kapary i natkę pietruszki. Cytrynę otrzyj ze skóry, wyciśnij z niej sok.

Krok 3

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce doprawiając sałatkę przyprawami, ziołami i o ile to jest konieczne solą, cukrem i pieprzem do smaku.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę możesz nieco podrasować dodając do niej łyżkę czarnuszki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z makaronem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Szewczyk.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej