Wyśmienita sałatka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka z makaronem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie a następnie wystudź.

Krok 2

Pomidory, paprykę i ogórka pokrój w drobną kosteczkę około 0,5 mm. Posiekaj czosnek, kapary i natkę pietruszki. Cytrynę otrzyj ze skóry, wyciśnij z niej sok.

Krok 3

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce doprawiając sałatkę przyprawami, ziołami i o ile to jest konieczne solą, cukrem i pieprzem do smaku.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę możesz nieco podrasować dodając do niej łyżkę czarnuszki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z makaronem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Szewczyk.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej