Wyśmienita sałatka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka z makaronem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie a następnie wystudź.

Krok 2

Pomidory, paprykę i ogórka pokrój w drobną kosteczkę około 0,5 mm. Posiekaj czosnek, kapary i natkę pietruszki. Cytrynę otrzyj ze skóry, wyciśnij z niej sok.

Krok 3

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce doprawiając sałatkę przyprawami, ziołami i o ile to jest konieczne solą, cukrem i pieprzem do smaku.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę możesz nieco podrasować dodając do niej łyżkę czarnuszki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z makaronem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Szewczyk.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej