Wyśmienita sałatka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka z makaronem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie a następnie wystudź.

Krok 2

Pomidory, paprykę i ogórka pokrój w drobną kosteczkę około 0,5 mm. Posiekaj czosnek, kapary i natkę pietruszki. Cytrynę otrzyj ze skóry, wyciśnij z niej sok.

Krok 3

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce doprawiając sałatkę przyprawami, ziołami i o ile to jest konieczne solą, cukrem i pieprzem do smaku.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Sałatkę możesz nieco podrasować dodając do niej łyżkę czarnuszki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z makaronem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Szewczyk.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej