Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie a następnie wystudź.
Krok 2
Pomidory, paprykę i ogórka pokrój w drobną kosteczkę około 0,5 mm. Posiekaj czosnek, kapary i natkę pietruszki. Cytrynę otrzyj ze skóry, wyciśnij z niej sok.
Krok 3
Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce doprawiając sałatkę przyprawami, ziołami i o ile to jest konieczne solą, cukrem i pieprzem do smaku.
Dobra rada:
Sałatkę możesz nieco podrasować dodając do niej łyżkę czarnuszki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z makaronem zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Joanna Szewczyk.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej