Sałatka makaronowa z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z szynką

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 puszka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron- najlepiej rurki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Szynkę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić, koperek drobno posiekać.

Krok 3

Wszystkie składniki razem połączyć, dodać majonez. Doprawić solą, pieprzem i pomidorami z czosnkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej