Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
2 łyżeczki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
15 sztuk
0.75 mililitra
1 garść
8 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię.
Krok 2
Kurczaka kroimy w większą kostkę, dorzucamy do cebuli, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i przyprawa włoska grubo mielona Knorr. Ja dałam jej 2 łyżeczki, jeśli wolimy danie bardziej przyprawione i pikantniejsze to możemy dać całą.
Krok 3
Do reszty dorzucamy pokrojone na połówki oliwki i pokrojone w paski suszone pomidory. Pod sam koniec dorzucamy ugotowany makaron i wlewamy śmietankę. Mieszamy. Przekładamy na talerze i dekorujemy pokrojonymi na połówki pomidorkami i świeżą rukolą. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej