Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

0.75 mililitra

1 garść

8 sztuk

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię.

Krok 2

Kurczaka kroimy w większą kostkę, dorzucamy do cebuli, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i przyprawa włoska grubo mielona Knorr. Ja dałam jej 2 łyżeczki, jeśli wolimy danie bardziej przyprawione i pikantniejsze to możemy dać całą.

Krok 3

Do reszty dorzucamy pokrojone na połówki oliwki i pokrojone w paski suszone pomidory. Pod sam koniec dorzucamy ugotowany makaron i wlewamy śmietankę. Mieszamy. Przekładamy na talerze i dekorujemy pokrojonymi na połówki pomidorkami i świeżą rukolą. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej