Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
2 łyżeczki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
15 sztuk
0.75 mililitra
1 garść
8 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię.
Krok 2
Kurczaka kroimy w większą kostkę, dorzucamy do cebuli, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i przyprawa włoska grubo mielona Knorr. Ja dałam jej 2 łyżeczki, jeśli wolimy danie bardziej przyprawione i pikantniejsze to możemy dać całą.
Krok 3
Do reszty dorzucamy pokrojone na połówki oliwki i pokrojone w paski suszone pomidory. Pod sam koniec dorzucamy ugotowany makaron i wlewamy śmietankę. Mieszamy. Przekładamy na talerze i dekorujemy pokrojonymi na połówki pomidorkami i świeżą rukolą. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej