Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

0.75 mililitra

1 garść

8 sztuk

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię.

Krok 2

Kurczaka kroimy w większą kostkę, dorzucamy do cebuli, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i przyprawa włoska grubo mielona Knorr. Ja dałam jej 2 łyżeczki, jeśli wolimy danie bardziej przyprawione i pikantniejsze to możemy dać całą.

Krok 3

Do reszty dorzucamy pokrojone na połówki oliwki i pokrojone w paski suszone pomidory. Pod sam koniec dorzucamy ugotowany makaron i wlewamy śmietankę. Mieszamy. Przekładamy na talerze i dekorujemy pokrojonymi na połówki pomidorkami i świeżą rukolą. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z kurczakiem, pomidorami, oliwkami i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej