Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
125 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oraz borówkę płuczemy w zimnej wodzie i suszymy. Cebulę oraz ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki (ogórek w nieco grubsze). Układamy warzywa oraz borówkę na talerzu i dodajemy odsączoną z zalewy mozzarellę.
Krok 2
Sos sałatkowy mieszamy z 1 łyżką cytryny, 2 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Polewamy nim sałatkę.
Krok 3
Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni, aż nabiorą złocistego koloru. Czekamy, aż lekko ostygną i posypujemy nimi sałatkę.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































