Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

125 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak oraz borówkę płuczemy w zimnej wodzie i suszymy. Cebulę oraz ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki (ogórek w nieco grubsze). Układamy warzywa oraz borówkę na talerzu i dodajemy odsączoną z zalewy mozzarellę.

Krok 2

Sos sałatkowy mieszamy z 1 łyżką cytryny, 2 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Polewamy nim sałatkę.

Krok 3

Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni, aż nabiorą złocistego koloru. Czekamy, aż lekko ostygną i posypujemy nimi sałatkę.

kuchniajoanny.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej