
Składniki
250 gramów
125 gramów
1 opakowanie
5 sztuk
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę myjemy, osuszamy na sitku. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Kulki mozzarelli i kukurydze odsączamy z zalewy.
Krok 2
Na talerzach rozkładamy rukolę, na rukolę układamy figi, kulki mozzarelli, pomidorki koktajlowe. Rozsypujemy kukurydzę i orzechy nerkowca.
Krok 3
W kubeczku przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu, którym polewamy sałatkę. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej