Sałatka z figą i orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z figą i orzechami nerkowca

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę myjemy, osuszamy na sitku. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Kulki mozzarelli i kukurydze odsączamy z zalewy.

Krok 2

Na talerzach rozkładamy rukolę, na rukolę układamy figi, kulki mozzarelli, pomidorki koktajlowe. Rozsypujemy kukurydzę i orzechy nerkowca.

Krok 3

W kubeczku przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu, którym polewamy sałatkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej