Sałatka z figą i orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z figą i orzechami nerkowca

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę myjemy, osuszamy na sitku. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Kulki mozzarelli i kukurydze odsączamy z zalewy.

Krok 2

Na talerzach rozkładamy rukolę, na rukolę układamy figi, kulki mozzarelli, pomidorki koktajlowe. Rozsypujemy kukurydzę i orzechy nerkowca.

Krok 3

W kubeczku przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu, którym polewamy sałatkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej