
Składniki
250 gramów
125 gramów
1 opakowanie
5 sztuk
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę myjemy, osuszamy na sitku. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Kulki mozzarelli i kukurydze odsączamy z zalewy.
Krok 2
Na talerzach rozkładamy rukolę, na rukolę układamy figi, kulki mozzarelli, pomidorki koktajlowe. Rozsypujemy kukurydzę i orzechy nerkowca.
Krok 3
W kubeczku przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu, którym polewamy sałatkę. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































