Sałatka z figą i orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z figą i orzechami nerkowca

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę myjemy, osuszamy na sitku. Figi myjemy i kroimy na ćwiartki. Kulki mozzarelli i kukurydze odsączamy z zalewy.

Krok 2

Na talerzach rozkładamy rukolę, na rukolę układamy figi, kulki mozzarelli, pomidorki koktajlowe. Rozsypujemy kukurydzę i orzechy nerkowca.

Krok 3

W kubeczku przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu, którym polewamy sałatkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z figą i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej