Składniki
200 gramów
20 sztuk
1 sztuka
225 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 garść
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser halloumi w cienkie plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżce). Smaż z dwóch stron.
Krok 2
Nektarynkę pokrój w ósemki i również przesmaż na patelni (tej samej, na której usmażony był ser halloumi).
Krok 3
Pomidory pokrój na połówki, a cebulę w cienkie piórka.
Krok 4
Przygotuj sos - 3 łyżki oleju wymieszaj z płynnym miodem, sokiem z limonki, octem i sosem sałatkowym Truskawka z chili Knorr.
Krok 5
Na talerzach rozłóż sałatę, a na wierzchu pomidory, ser, brzoskwinię, cebulę i porzeczki. Całość posyp orzechami i polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej