Sałatka z halloumi i porzeczkami

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

3

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

20 sztuk

1 sztuka

225 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser halloumi w cienkie plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżce). Smaż z dwóch stron.

Krok 2

Nektarynkę pokrój w ósemki i również przesmaż na patelni (tej samej, na której usmażony był ser halloumi).

Krok 3

Pomidory pokrój na połówki, a cebulę w cienkie piórka.

Krok 4

Przygotuj sos - 3 łyżki oleju wymieszaj z płynnym miodem, sokiem z limonki, octem i sosem sałatkowym Truskawka z chili Knorr.

Krok 5

Na talerzach rozłóż sałatę, a na wierzchu pomidory, ser, brzoskwinię, cebulę i porzeczki. Całość posyp orzechami i polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej