
Składniki
200 gramów
20 sztuk
1 sztuka
225 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 garść
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser halloumi w cienkie plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżce). Smaż z dwóch stron.
Krok 2
Nektarynkę pokrój w ósemki i również przesmaż na patelni (tej samej, na której usmażony był ser halloumi).
Krok 3
Pomidory pokrój na połówki, a cebulę w cienkie piórka.
Krok 4
Przygotuj sos - 3 łyżki oleju wymieszaj z płynnym miodem, sokiem z limonki, octem i sosem sałatkowym Truskawka z chili Knorr.
Krok 5
Na talerzach rozłóż sałatę, a na wierzchu pomidory, ser, brzoskwinię, cebulę i porzeczki. Całość posyp orzechami i polej przygotowanym sosem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej