Sałatka z halloumi i porzeczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z halloumi i porzeczkami

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

6

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

20 sztuk

1 sztuka

225 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser halloumi w cienkie plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżce). Smaż z dwóch stron.

Krok 2

Nektarynkę pokrój w ósemki i również przesmaż na patelni (tej samej, na której usmażony był ser halloumi).

Krok 3

Pomidory pokrój na połówki, a cebulę w cienkie piórka.

Krok 4

Przygotuj sos - 3 łyżki oleju wymieszaj z płynnym miodem, sokiem z limonki, octem i sosem sałatkowym Truskawka z chili Knorr.

Krok 5

Na talerzach rozłóż sałatę, a na wierzchu pomidory, ser, brzoskwinię, cebulę i porzeczki. Całość posyp orzechami i polej przygotowanym sosem.

1

Opinie o przepisie

  • On

    On , 12.08.2022

    Bardzo smaczna sałatka:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej