
Składniki
200 gramów
20 sztuk
1 sztuka
225 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 garść
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ser halloumi w cienkie plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżce). Smaż z dwóch stron.
Krok 2
Nektarynkę pokrój w ósemki i również przesmaż na patelni (tej samej, na której usmażony był ser halloumi).
Krok 3
Pomidory pokrój na połówki, a cebulę w cienkie piórka.
Krok 4
Przygotuj sos - 3 łyżki oleju wymieszaj z płynnym miodem, sokiem z limonki, octem i sosem sałatkowym Truskawka z chili Knorr.
Krok 5
Na talerzach rozłóż sałatę, a na wierzchu pomidory, ser, brzoskwinię, cebulę i porzeczki. Całość posyp orzechami i polej przygotowanym sosem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej