Sałatka z halloumi i porzeczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z halloumi i porzeczkami

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

6

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

20 sztuk

1 sztuka

225 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser halloumi w cienkie plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżce). Smaż z dwóch stron.

Krok 2

Nektarynkę pokrój w ósemki i również przesmaż na patelni (tej samej, na której usmażony był ser halloumi).

Krok 3

Pomidory pokrój na połówki, a cebulę w cienkie piórka.

Krok 4

Przygotuj sos - 3 łyżki oleju wymieszaj z płynnym miodem, sokiem z limonki, octem i sosem sałatkowym Truskawka z chili Knorr.

Krok 5

Na talerzach rozłóż sałatę, a na wierzchu pomidory, ser, brzoskwinię, cebulę i porzeczki. Całość posyp orzechami i polej przygotowanym sosem.

1

Opinie o przepisie

  • On

    On , 12.08.2022

    Bardzo smaczna sałatka:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej