Sałatka z halloumi i porzeczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z halloumi i porzeczkami

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

3

54 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

20 sztuk

1 sztuka

225 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ser halloumi w cienkie plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżce). Smaż z dwóch stron.

Krok 2

Nektarynkę pokrój w ósemki i również przesmaż na patelni (tej samej, na której usmażony był ser halloumi).

Krok 3

Pomidory pokrój na połówki, a cebulę w cienkie piórka.

Krok 4

Przygotuj sos - 3 łyżki oleju wymieszaj z płynnym miodem, sokiem z limonki, octem i sosem sałatkowym Truskawka z chili Knorr.

Krok 5

Na talerzach rozłóż sałatę, a na wierzchu pomidory, ser, brzoskwinię, cebulę i porzeczki. Całość posyp orzechami i polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z halloumi i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej