Sałatka z halloumi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z halloumi

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

4

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

2 garść

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser halloumi pokroić w plasterki i upiec na grillu.

Krok 2

Paprykę i awokado pokroić w paski.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr przygotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 4

Na talerze wyłożyć szpinak, następnie ser, paprykę i awokado. Na wierzch wyłożyć borówki.

Krok 5

Całość skropić przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym Knorr.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Holenderska zapiekanka
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej