Sałatka z halloumi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z halloumi

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

6

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

2 garść

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser halloumi pokroić w plasterki i upiec na grillu.

Krok 2

Paprykę i awokado pokroić w paski.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr przygotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 4

Na talerze wyłożyć szpinak, następnie ser, paprykę i awokado. Na wierzch wyłożyć borówki.

Krok 5

Całość skropić przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym Knorr.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej