
Składniki
225 gramów
2 garść
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser halloumi pokroić w plasterki i upiec na grillu.
Krok 2
Paprykę i awokado pokroić w paski.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Krok 4
Na talerze wyłożyć szpinak, następnie ser, paprykę i awokado. Na wierzch wyłożyć borówki.
Krok 5
Całość skropić przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym Knorr.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Grecki z suszoną czerwoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej