Sałatka z halloumi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z halloumi

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

6

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

225 gramów

2 garść

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser halloumi pokroić w plasterki i upiec na grillu.

Krok 2

Paprykę i awokado pokroić w paski.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr przygotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 4

Na talerze wyłożyć szpinak, następnie ser, paprykę i awokado. Na wierzch wyłożyć borówki.

Krok 5

Całość skropić przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym Knorr.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miska kalafiora
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej