Sałatka z halloumi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z halloumi

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

6

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

2 garść

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser halloumi pokroić w plasterki i upiec na grillu.

Krok 2

Paprykę i awokado pokroić w paski.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr przygotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 4

Na talerze wyłożyć szpinak, następnie ser, paprykę i awokado. Na wierzch wyłożyć borówki.

Krok 5

Całość skropić przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym Knorr.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z halloumi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej