
Składniki
300 gramów
null szczypt
1 sztuka
null
3 łyżki
null
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj bób w osolonej wodzie, po czym schłodź go i obierz.
Krok 2
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Ugotuj, uważając, by nie rozgotować, następnie schłodź.
Krok 3
Pokrój kiełbasę w plasterki, przesmaż ją na łyżce masła i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 4
Przygotuj sos: połącz musztardę z sokiem z 1/2 cytryny, pieprzem, oliwą oraz rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.
Krok 5
Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj je z sosem. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne, następnie podawaj.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej