Sałatka z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bobu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
355 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

243 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null szczypt

1 sztuka

null

3 łyżki

null

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj bób w osolonej wodzie, po czym schłodź go i obierz.

Krok 2

Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Ugotuj, uważając, by nie rozgotować, następnie schłodź.

Krok 3

Pokrój kiełbasę w plasterki, przesmaż ją na łyżce masła i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 4

Przygotuj sos: połącz musztardę z sokiem z 1/2 cytryny, pieprzem, oliwą oraz rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 5

Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj je z sosem. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne, następnie podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej