Sałatka z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bobu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
354 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

207 osób wydrukowało

Pobierz pdf

241 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null szczypt

1 sztuka

null

3 łyżki

null

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj bób w osolonej wodzie, po czym schłodź go i obierz.

Krok 2

Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Ugotuj, uważając, by nie rozgotować, następnie schłodź.

Krok 3

Pokrój kiełbasę w plasterki, przesmaż ją na łyżce masła i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 4

Przygotuj sos: połącz musztardę z sokiem z 1/2 cytryny, pieprzem, oliwą oraz rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 5

Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj je z sosem. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne, następnie podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej