Sałatka z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bobu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
355 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

243 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null szczypt

1 sztuka

null

3 łyżki

null

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj bób w osolonej wodzie, po czym schłodź go i obierz.

Krok 2

Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Ugotuj, uważając, by nie rozgotować, następnie schłodź.

Krok 3

Pokrój kiełbasę w plasterki, przesmaż ją na łyżce masła i wkrusz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 4

Przygotuj sos: połącz musztardę z sokiem z 1/2 cytryny, pieprzem, oliwą oraz rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 5

Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj je z sosem. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne, następnie podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bobu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej