
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1.5 łyżki
0.5 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę wypłucz i zostaw namoczoną na noc. Następnego dnia ugotuj jajka na twardo, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Następnie dodaj soczewicę, wlej pół szklanki wody.
Krok 3
Kiedy soczewica będzie miękka, dodaj pokrojone jajka, wymieszaj i duś jeszcze 5 minut.
Krok 4
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz garam masalę i smaż przez ok. 10 minut ciągle mieszając.
Krok 5
Dodaj curry w paście, bulion Knorr i duś pod przykryciem przez 15 minut aż soczewica zmięknie.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej