Curry z soczewicy i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z soczewicy i jajek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1.5 łyżki

0.5 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę wypłucz i zostaw namoczoną na noc. Następnego dnia ugotuj jajka na twardo, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Następnie dodaj soczewicę, wlej pół szklanki wody.

Krok 3

Kiedy soczewica będzie miękka, dodaj pokrojone jajka, wymieszaj i duś jeszcze 5 minut.

Krok 4

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz garam masalę i smaż przez ok. 10 minut ciągle mieszając.

Krok 5

Dodaj curry w paście, bulion Knorr i duś pod przykryciem przez 15 minut aż soczewica zmięknie.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z soczewicy i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z soczewicy i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z soczewicy i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z soczewicy i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z soczewicy i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z soczewicy i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z soczewicy i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z soczewicy i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej