Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1.5 łyżki
0.5 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę wypłucz i zostaw namoczoną na noc. Następnego dnia ugotuj jajka na twardo, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Następnie dodaj soczewicę, wlej pół szklanki wody.
Krok 3
Kiedy soczewica będzie miękka, dodaj pokrojone jajka, wymieszaj i duś jeszcze 5 minut.
Krok 4
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz garam masalę i smaż przez ok. 10 minut ciągle mieszając.
Krok 5
Dodaj curry w paście, bulion Knorr i duś pod przykryciem przez 15 minut aż soczewica zmięknie.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej