Piersi kurczaka w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka w orzechach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

400 gramów

2 łyżki

150 gramów

5 sztuk

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i pokrój na cieniutkie paseczki. Mięso polej sherry, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 20 minut.

Krok 2

W tym czasie drobno posiekaj orzechy, a białko z pięciu jaj lekko ubij.

Krok 5

Następnie obtaczaj je w orzechach. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż na złoto.

Krok 3

Dodaj do białka mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Kawałki kurczaka odsącz i zanurzaj w białku z mąką.

Krok 6

Odsącz i podawaj jako samodzielna zakąska lub z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej