Piersi kurczaka w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka w orzechach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

400 gramów

2 łyżki

150 gramów

5 sztuk

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i pokrój na cieniutkie paseczki. Mięso polej sherry, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 20 minut.

Krok 2

W tym czasie drobno posiekaj orzechy, a białko z pięciu jaj lekko ubij.

Krok 5

Następnie obtaczaj je w orzechach. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż na złoto.

Krok 3

Dodaj do białka mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Kawałki kurczaka odsącz i zanurzaj w białku z mąką.

Krok 6

Odsącz i podawaj jako samodzielna zakąska lub z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej