
Składniki
6 łyżek
400 gramów
2 łyżki
150 gramów
5 sztuk
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj i pokrój na cieniutkie paseczki. Mięso polej sherry, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 20 minut.
Krok 2
W tym czasie drobno posiekaj orzechy, a białko z pięciu jaj lekko ubij.
Krok 5
Następnie obtaczaj je w orzechach. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż na złoto.
Krok 3
Dodaj do białka mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Kawałki kurczaka odsącz i zanurzaj w białku z mąką.
Krok 6
Odsącz i podawaj jako samodzielna zakąska lub z ryżem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej