Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
65 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Fix Knorr połącz z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Indyka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w przyprawie do Indyka Knorr i usmaż na patelni.

Krok 4

W dużej misce połącz sos serowy, śmietanę, starty parmezan i tymianek.

Krok 5

W naczyniu żaroodpornym układaj ryż, następnie wszystkie warzywa i zalej je sosem. Na wierzchu układaj indyka i posyp całość bułką tartą. Zapiekaj przez 20-30 minut. Podawaj z natką pietruszki na wierzchu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros inaczej
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowymDuszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym

Z produktów drobiowych najczęściej wybieramy kurczaka. A szkoda, bo indyk w niczym mu nie ustępuje, a smakuje nawet lepiej. Wraz ze szpinakiem, sosem serowym i ryżem tworzy pyszne danie, które ma szansę dołączyć do Twoich ulubionych. Tylko daj mu szansę!

Dla kogo?

Dla każdego, kto rzadko sięga po indyka. Czas to zmienić i wypróbować przepisy, którym trudno będzie się oprzeć.

Na jaką okazję?

Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym to idealny pomysł na codzienny i weekendowy obiad. Przypadnie do gustu całej rodzinie!

Czy wiesz, że?

Parmezan to pochodzący z Włoch twardy ser z mleka krowiego. Oryginalne parmezan jest wytwarzany tylko z mleka krów rasy reggiana.

Dla urozmaicenia:

Potrawę udekoruj natką pietruszki, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej aromatyczna!