Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym
łatwe
330 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 łyżka
200 mililitrów
1 sztuka
50 gramów
0.5 łyżeczki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Fix Knorr połącz z 300 ml wody i zagotuj.
Krok 3
Indyka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w przyprawie do Indyka Knorr i usmaż na patelni.
Krok 4
W dużej misce połącz sos serowy, śmietanę, starty parmezan i tymianek.
Krok 5
W naczyniu żaroodpornym układaj ryż, następnie wszystkie warzywa i zalej je sosem. Na wierzchu układaj indyka i posyp całość bułką tartą. Zapiekaj przez 20-30 minut. Podawaj z natką pietruszki na wierzchu.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym
Z produktów drobiowych najczęściej wybieramy kurczaka. A szkoda, bo indyk w niczym mu nie ustępuje, a smakuje nawet lepiej. Wraz ze szpinakiem, sosem serowym i ryżem tworzy pyszne danie, które ma szansę dołączyć do Twoich ulubionych. Tylko daj mu szansę!
Dla kogo?
Dla każdego, kto rzadko sięga po indyka. Czas to zmienić i wypróbować przepisy, którym trudno będzie się oprzeć.
Na jaką okazję?
Duszony indyk ze szpinakiem i sosem serowym to idealny pomysł na codzienny i weekendowy obiad. Przypadnie do gustu całej rodzinie!
Czy wiesz, że?
Parmezan to pochodzący z Włoch twardy ser z mleka krowiego. Oryginalne parmezan jest wytwarzany tylko z mleka krów rasy reggiana.
Dla urozmaicenia:
Potrawę udekoruj natką pietruszki, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej aromatyczna!