Składniki
450 gramów
1 opakowanie
300 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
Krok 3
Na patelni zeszklij posiekany czosnek z dodatkiem margaryny. Po chwili dołóż szpinak. Smaż 1 minutę.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Dodaj gałkę muszkatołową i całość zagotuj.
Krok 6
Makaron odcedź, wymieszaj ze szpinakiem i natychmiast serwuj. Taki makaron możesz podawać dodatkowo skropiony oliwą z oliwek i posypany świeżo startym parmezanem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem to kulinarna klasyka. Niezwykle proste danie, które jednocześnie wspaniale smakuje i nigdy nie zawodzi. Szpinak zawsze świetnie komponuje się się z makaronem. Do przygotowania tej potrawy możesz wybrać swój ulubiony rodzaj makaronu. Może być to makaron penne, czyli pióra, wstążki tagliatelle lub świderki, w naszym przepisie używamy makaronu penne. Do dania będzie się nadawał zarówno szpinak świeży, jak i mrożony. Sos powstanie z podsmażonego na margarynie szpinaku i czosnku. Całość zagęści się dzięki śmietanie i bazie czosnkowo-serowej Knorr. Sos będzie niezwykle kremowy i apetyczny. Po wymieszaniu z makaronem, potrawę możesz posypać startym parmezanem lub ulubionym serem żółtym. Dodanie gałki muszkatołowej oraz solidnej porcji oliwy jest także dobrym pomysłem. Jeśli chcesz, aby danie było jeszcze bardziej serowe, dodaj do sosu ser pleśniowy lub fetę. Na koniec możesz udekorować potrawę listkiem bazylii lub oregano. Smacznego!