
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
400 gramów
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 łyżka
120 gramów
1 łyżeczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj soczewicę zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj wszystkie przyprawy Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Teraz wlej mleko kokosowe oraz pomidory. Dodaj kostkę Knorr. Duś wszystko razem ok. 5 minut.
Krok 5
Teraz dodaj do pomidorów wcześniej ugotowaną soczewicę.
Krok 6
Wsyp zielony groszek i duś jeszcze 5 minut. Podawaj z świeżą kolendrą.

Dobra rada:
Danie podawaj z białym i dzikim ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z soczewicą
Bezmięsne curry to idealne danie dla wegetarian. Ale nie tylko! Potrawy z soczewicą powinien docenić każdy, bo jest ona wartościowym składnikiem kulinarnym, a używamy jej zdecydowanie za rzadko. Ten przepis to szansa, by zmienić nasze podejście do roślin strączkowych. Curry z soczewicą i z odpowiednio dobranymi składnikami smakuje wyśmienicie. Rozsmakuj się!
Dla kogo?
Przepis dedykowany jest przede wszystkim weganom i wegetarianom, ale to również danie dla każdego, kto chce spróbować nowych smaków. Odpowiednio doprawiona soczewica z aromatycznymi dodatkami to recepta na obiad idealny.
Na jaką okazję?
Curry z soczewicą jest odpowiednim rozwiązaniem na codzienny i weekendowy obiad. Zawsze się sprawdzi!
Czy wiesz, że?
Ze wszystkich rodzajów soczewicy brązowa jest najtwardsza. Dzięki temu nie rozpada się podczas gotowania i nie zmienia swojego kształtu.
Dla urozmaicenia:
Curry podawaj z białym lub dzikim ryżem. Będzie pysznie!