
Składniki
gofry:
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
szpinak:
450 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
100 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 2
Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę.

Krok 3
Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.

Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj rozmrożony i odciśnięty szpinak oraz suszone pokrojone w kostkę pomidory.

Krok 5
Całość smaż chwilę, po czym połącz śmietanę z fixem Knorr i tak uzyskany kremowy dressing dodaj do szpinaku.

Krok 6
Wszystko razem gotuj przez chwile aż sos zgęstnieje a następnie posyp papryką. Tak przygotowany szpinak nałóż na gofry i posyp po wierzchu żółtym serem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gofry ze szpinakiem
Chociaż gofry kojarzą się raczej z deserem, odpowiednie dodatki zamienią je w pyszną wytrawną potrawę, w sam raz na wykwintne śniadanie. Przygotowania rozpocznij od ubicia białka na sztywną pianę – dzięki temu gofry będą puszyste. Rozpuść i przestudź kostkę do pieczenia, a następnie zmiksuj ją z mąką przesianą z proszkiem, jajkiem oraz mlekiem na gładką masę. Na koniec ostrożnie wmieszaj pianę – powstałe w ten sposób ciasto wlewaj do gofrownicy i piecz do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Następnym krokiem jest przygotowanie nadzienia szpinakowo-pomidorowego. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju z rozmrożonym szpinakiem i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Całość zalej sosem serowo-czosnkowym przygotowanym na bazie śmietany. Warzywa gotuj jeszcze przez chwilę i dopraw szczyptą ostrej papryki. Gotowy farsz nałóż na gofry i posyp je startym żółtym serem, np. cheddarem. Gotowe gofry ze szpinakiem podawaj na ciepło. Zainspiruj się naszym prostym przepisem na to wyborne danie.




































