Naleśniki z szynką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z szynką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

113

2436 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1359 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2694 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

120 gramów

250 mililitrów

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą blendera zmiksuj mleko z jajkami i miękką margaryną. Następnie połącz z mąką do uzyskania jednolitej masy.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Nalewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż naleśniki z obu stron.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Na patelni z rozgrzaną margaryną zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Gdy będą one miękkie, dodaj szynkę pokrojoną w paski. Smaż przez chwilę. Farsz dopraw przyprawą Knorr.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Zawijaj pieczarkowo-szynkowe nadzienie w naleśnik i podawaj. Tak przygotowane naleśniki możesz również posypać serem i zapiec.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Orłowska

    Elzbieta Orłowska , 02.11.2020

    Dopiero zaczynam próbować Wasze przepisy . Wyglądają bardzo apetycznie . Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Samorajczyk

    Anna Samorajczyk , 08.10.2017

    pycha ! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia , 28.10.2016

    I jeszcze serek powinien tam być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Reczko

    Aneta Reczko , 06.10.2016

    Ja robię z pieczarkami i żółtym serem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Wolerman

    Bożena Wolerman , 15.06.2016

    To dobry pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Górska

    Magdalena Górska , 15.06.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z szynką i pieczarkamiNaleśniki z szynką i pieczarkami

Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.

Jeżeli lubisz szynkę, ale znudziło ci się już jedzenie kanapek z wędliną na śniadanie lub kolację, to wypróbuj ten przepis. Chrupiące naleśniki faszerowane szynką i pieczarkami to smaczna alternatywa idealne także na obiad. W dodatku większość składników potrzebnych do przyrządzenia tego dania na pewno znajdziesz w kuchni. Jest to proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny. A zatem, do dzieła! Ciasto na naleśniki, przygotowane z mleka, jajek, margaryny i mąki, wymieszaj tak aby powstała jednolita masa. Dzięki temu ciasto będzie lepiej rozprowadzać się na patelni. Do farszu dodaj posiekaną drobno cebulę, która doda nadzieniu pikantnego smaku. Aby nadzienie nie wypadało z naleśników, warto zawinąć je w formę krokietów. Jeżeli jesteś miłośnikiem połączenia szynki i żółtego sera, możesz naleśniki posypać tartym ementalerem lub goudą a następnie zapiec. Wtedy twoje danie będzie jeszcze bardziej apetyczne.