
Składniki
150 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
120 gramów
250 mililitrów
10 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Za pomocą blendera zmiksuj mleko z jajkami i miękką margaryną. Następnie połącz z mąką do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2
Nalewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż naleśniki z obu stron.
Krok 3
Na patelni z rozgrzaną margaryną zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Gdy będą one miękkie, dodaj szynkę pokrojoną w paski. Smaż przez chwilę. Farsz dopraw przyprawą Knorr.
Krok 4
Zawijaj pieczarkowo-szynkowe nadzienie w naleśnik i podawaj. Tak przygotowane naleśniki możesz również posypać serem i zapiec.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z szynką i pieczarkami
Jeżeli lubisz szynkę, ale znudziło ci się już jedzenie kanapek z wędliną na śniadanie lub kolację, to wypróbuj ten przepis. Naleśniki z szynką i pieczarkami to smaczna alternatywa idealna także na obiad. W dodatku większość składników potrzebnych do przyrządzenia tej potrawy na pewno znajdziesz w kuchni. Jest to proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny. A zatem, do dzieła!
Dla kogo?
Do farszu dodaj posiekaną drobno cebulę, która nada nadzieniu pikantny smak. Nie musisz się obawiać, że naleśniki z pieczarkami i szynką będą mdłe! Receptura jest na tyle uniwersalna, że z łatwością podkręcisz smak potrawy według własnych upodobań.
Na jaką okazję?
Zapiekane naleśniki z szynką i pieczarkami sprawdzą się jako obiad, kolacja na ciepło i poczęstunek na przyjęcie. Kto powiedział, że proste dania nie sprawdzą się w roli atrakcyjnej przekąski?
Czy wiesz, że?
Ciasto na naleśniki, przygotowane z mleka, jajek, margaryny i mąki, wymieszaj tak aby powstała jednolita masa. Dzięki temu ciasto będzie lepiej rozprowadzać się na patelni. Aby nadzienie nie wypadało z naleśników z szynką i pieczarkami, warto zawinąć je w formę krokietów.
Dla urozmaicenia:
Jeżeli jesteś miłośnikiem połączenia szynki i żółtego sera, przepis na naleśniki z szynką i pieczarkami możesz posypać tartym ementalerem lub goudą, a następnie zapiec. Wtedy twoje danie będzie jeszcze bardziej apetyczne.