Naleśniki z szynką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z szynką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

115

2465 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1395 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2810 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

120 gramów

250 mililitrów

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą blendera zmiksuj mleko z jajkami i miękką margaryną. Następnie połącz z mąką do uzyskania jednolitej masy.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Nalewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż naleśniki z obu stron.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Na patelni z rozgrzaną margaryną zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Gdy będą one miękkie, dodaj szynkę pokrojoną w paski. Smaż przez chwilę. Farsz dopraw przyprawą Knorr.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Zawijaj pieczarkowo-szynkowe nadzienie w naleśnik i podawaj. Tak przygotowane naleśniki możesz również posypać serem i zapiec.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Mateusz Plewa

    Mateusz Plewa , 13.03.2021

    Pyszne. polecam wszystkim!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Orłowska

    Elzbieta Orłowska , 02.11.2020

    Dopiero zaczynam próbować Wasze przepisy . Wyglądają bardzo apetycznie . Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Samorajczyk

    Anna Samorajczyk , 08.10.2017

    pycha ! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia , 28.10.2016

    I jeszcze serek powinien tam być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Reczko

    Aneta Reczko , 06.10.2016

    Ja robię z pieczarkami i żółtym serem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Wolerman

    Bożena Wolerman , 15.06.2016

    To dobry pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Górska

    Magdalena Górska , 15.06.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z szynką i pieczarkamiNaleśniki z szynką i pieczarkami

Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.

Jeżeli lubisz szynkę, ale znudziło ci się już jedzenie kanapek z wędliną na śniadanie lub kolację, to wypróbuj ten przepis. Chrupiące naleśniki faszerowane szynką i pieczarkami to smaczna alternatywa idealne także na obiad. W dodatku większość składników potrzebnych do przyrządzenia tego dania na pewno znajdziesz w kuchni. Jest to proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny. A zatem, do dzieła! Ciasto na naleśniki, przygotowane z mleka, jajek, margaryny i mąki, wymieszaj tak aby powstała jednolita masa. Dzięki temu ciasto będzie lepiej rozprowadzać się na patelni. Do farszu dodaj posiekaną drobno cebulę, która doda nadzieniu pikantnego smaku. Aby nadzienie nie wypadało z naleśników, warto zawinąć je w formę krokietów. Jeżeli jesteś miłośnikiem połączenia szynki i żółtego sera, możesz naleśniki posypać tartym ementalerem lub goudą a następnie zapiec. Wtedy twoje danie będzie jeszcze bardziej apetyczne.