Naleśniki z szynką i pieczarkami - zapiekany przepis | Przepisy.pl pixel

Naleśniki z szynką i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

121

heart
2607 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1579 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3395 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

120 gramów

250 mililitrów

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą blendera zmiksuj mleko z jajkami i miękką margaryną. Następnie połącz z mąką do uzyskania jednolitej masy.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Nalewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż naleśniki z obu stron.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Na patelni z rozgrzaną margaryną zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Gdy będą one miękkie, dodaj szynkę pokrojoną w paski. Smaż przez chwilę. Farsz dopraw przyprawą Knorr.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Zawijaj pieczarkowo-szynkowe nadzienie w naleśnik i podawaj. Tak przygotowane naleśniki możesz również posypać serem i zapiec.

Naleśniki z szynką i pieczarkami - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Mateusz Plewa

    Mateusz Plewa , 13.03.2021

    Pyszne. polecam wszystkim!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Orłowska

    Elzbieta Orłowska , 02.11.2020

    Dopiero zaczynam próbować Wasze przepisy . Wyglądają bardzo apetycznie . Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Samorajczyk

    Anna Samorajczyk , 08.10.2017

    pycha ! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia , 28.10.2016

    I jeszcze serek powinien tam być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Reczko

    Aneta Reczko , 06.10.2016

    Ja robię z pieczarkami i żółtym serem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Wolerman

    Bożena Wolerman , 15.06.2016

    To dobry pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Górska

    Magdalena Górska , 15.06.2016

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z szynką i pieczarkamiNaleśniki z szynką i pieczarkami

Jeżeli lubisz szynkę, ale znudziło ci się już jedzenie kanapek z wędliną na śniadanie lub kolację, to wypróbuj ten przepis. Naleśniki z szynką i pieczarkami to smaczna alternatywa idealna także na obiad. W dodatku większość składników potrzebnych do przyrządzenia tej potrawy na pewno znajdziesz w kuchni. Jest to proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny. A zatem, do dzieła!

Dla kogo?

Do farszu dodaj posiekaną drobno cebulę, która nada nadzieniu pikantny smak. Nie musisz się obawiać, że naleśniki z pieczarkami i szynką będą mdłe! Receptura jest na tyle uniwersalna, że z łatwością podkręcisz smak potrawy według własnych upodobań.

Na jaką okazję?

Zapiekane naleśniki z szynką i pieczarkami sprawdzą się jako obiad, kolacja na ciepło i poczęstunek na przyjęcie. Kto powiedział, że proste dania nie sprawdzą się w roli atrakcyjnej przekąski?

Czy wiesz, że?

Ciasto na naleśniki, przygotowane z mleka, jajek, margaryny i mąki, wymieszaj tak aby powstała jednolita masa. Dzięki temu ciasto będzie lepiej rozprowadzać się na patelni. Aby nadzienie nie wypadało z naleśników z szynką i pieczarkami, warto zawinąć je w formę krokietów.

Dla urozmaicenia:

Jeżeli jesteś miłośnikiem połączenia szynki i żółtego sera, przepis na naleśniki z szynką i pieczarkami możesz posypać tartym ementalerem lub goudą, a następnie zapiec. Wtedy twoje danie będzie jeszcze bardziej apetyczne.