Przepisy na Naleśniki z mięsem | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Naleśniki z mięsem

31 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z mięsemNaleśniki z mięsem

Naleśniki – proste w przygotowaniu ciasto zawijane z wieloma rodzajami nadzienia. Prawie każdy ma swoje ulubione: z serem, dżemem, czekoladą. Świetnym sposobem na ich podanie jest także przygotowanie wytrawnego farszu. Zrobisz go m.in. z grzybów, kapusty, brokułów, szpinaku i oczywiście mięsa. Klasycznym sposobem na naleśniki z mięsem są krokiety, panierowane w bułce tartej, a następnie smażone. Spróbuj jednak także innych wersji. Do naleśników bardzo dobrze pasuje mięso mielone. Łatwo przygotujesz je na kilka sposobów, wystarczy, że dodasz do mięsa fasolę, kukurydzę, sos pomidorowy, a otrzymasz farsz w stylu meksykańskim. Sprawdzi się bardzo dobrze do naleśników à la buritos. Burritos to danie z tortilli, w którą zawija się nadzienie, zazwyczaj mięsne. Naleśniki zamiast tortilli smakują jednak równie dobrze – jeśli lubisz dania meksykańskie, spróbuj tej wersji. Z mięsem mielonym zrobisz także naleśniki à la gołąbki. Mielone mięso drobiowe połącz z ugotowanym ryżem i przyprawami, a potem zawiń w ciasto naleśnikowe, zamiast w liście kapusty. Na koniec zapiecz w gęstym sosie pomidorowym. Jeśli lubisz kurczaka, użyj go do zrobienia naleśników. To delikatne mięso bardzo dobrze do nich pasuje. Proste połączenie kurczaka, pieczarek i żółtego sera, to przepis na udany obiad. Takie naleśniki podaj z sosem serowym albo śmietanowym, a także z sałatką. Zapiecz je przed podaniem, by ser się roztopił, lub gotowe podsmaż przez chwilę na patelni. Mięso będzie świetnie komponowało się również z sosem bolognese. Drób bardzo dobrze pasuje do szpinaku i suszonych pomidorów. Zrób z nich klasyczne naleśniki, albo spróbuj, jak smakują naleśniki pieczone z ciasta drożdżowego. W tej wersji podasz je nie tylko na obiad, ale i zrobisz z nich ciekawa przekąskę – wystarczy, że podzielisz danie na niewielkie trójkąciki i zaserwujesz z gęstymi dipami. Do naleśników z mięsem wykorzystaj także wędlinę – sprawdzi się szczególnie szynka. Dodaj też pieczarki, ser czy inne ulubione dodatki. Koniecznie wypróbuj nasze propozycje na mięsne naleśniki.