
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
0.5 sztuki
2 sztuki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop pierś z kurczaka olejem. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na kilkanaście minut.
Krok 2
Pierś z kurczaka obsmaż na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu. Następnie piecz w piekarniku w 160-180 stopniach przez około 10-20 minut. Po ostudzeniu pokrój mięso w plastry.
Krok 3
Przygotuj z naleśników koszyczki. Naleśniki włóż do miski o wybranym kształcie i wysusz w gorącym piekarniku.
Krok 4
Umyj sałatę i porwij ją na kawałki, paprykę pokrój w kostkę. Dodaj do nich kukurydzę.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim warzywa.
Krok 6
Całość delikatnie wymieszaj i przełóż do koszyczków. Na górę połóż plastry kurczaka.

Dobra rada:
Gotową sałatkę podawaj z bagietką posmarowaną czosnkiem i krótko podpieczoną w piekarniku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej