
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
0.5 sztuki
2 sztuki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop pierś z kurczaka olejem. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na kilkanaście minut.
Krok 2
Pierś z kurczaka obsmaż na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu. Następnie piecz w piekarniku w 160-180 stopniach przez około 10-20 minut. Po ostudzeniu pokrój mięso w plastry.
Krok 3
Przygotuj z naleśników koszyczki. Naleśniki włóż do miski o wybranym kształcie i wysusz w gorącym piekarniku.
Krok 4
Umyj sałatę i porwij ją na kawałki, paprykę pokrój w kostkę. Dodaj do nich kukurydzę.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim warzywa.
Krok 6
Całość delikatnie wymieszaj i przełóż do koszyczków. Na górę połóż plastry kurczaka.

Dobra rada:
Gotową sałatkę podawaj z bagietką posmarowaną czosnkiem i krótko podpieczoną w piekarniku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej