Sałatka z piersią kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z piersią kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
399 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

0.5 sztuki

2 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrop pierś z kurczaka olejem. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na kilkanaście minut.

Krok 2

Pierś z kurczaka obsmaż na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu. Następnie piecz w piekarniku w 160-180 stopniach przez około 10-20 minut. Po ostudzeniu pokrój mięso w plastry.

Krok 3

Przygotuj z naleśników koszyczki. Naleśniki włóż do miski o wybranym kształcie i wysusz w gorącym piekarniku.

Krok 4

Umyj sałatę i porwij ją na kawałki, paprykę pokrój w kostkę. Dodaj do nich kukurydzę.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim warzywa.

Krok 6

Całość delikatnie wymieszaj i przełóż do koszyczków. Na górę połóż plastry kurczaka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotową sałatkę podawaj z bagietką posmarowaną czosnkiem i krótko podpieczoną w piekarniku.

6

Opinie o przepisie

  • Jolanta Perz-Straga

    Jolanta Perz-Straga , 08.10.2011

    ale mnie te koszyczki zaintrygowały, chyba musze sprawdzic czy potrafię je zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Polec

    Alina Polec , 08.10.2011

    a ja dzisiaj zamarynowałam pierś kurczaka w jogurcie, oliwie, oregano,imbirze i sosie sojowym a po usmażeniu posypałam sezamem.....pierś jest pyszna,soczysta a w ogóle to niebo w gębie<3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anne Anulka Printemps

    Anne Anulka Printemps , 08.10.2011

    Same pyszności są na tej stronie:):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Katarzyna von Bobrutzki

    Barbara Katarzyna von Bobrutzki , 08.10.2011

    mniam , mniam !!!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.10.2011

    Oj tak!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Starosta

    Aneta Starosta , 08.10.2011

    mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej