Sałatka z piersią kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z piersią kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
399 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

281 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

0.5 sztuki

2 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrop pierś z kurczaka olejem. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na kilkanaście minut.

Krok 2

Pierś z kurczaka obsmaż na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu. Następnie piecz w piekarniku w 160-180 stopniach przez około 10-20 minut. Po ostudzeniu pokrój mięso w plastry.

Krok 3

Przygotuj z naleśników koszyczki. Naleśniki włóż do miski o wybranym kształcie i wysusz w gorącym piekarniku.

Krok 4

Umyj sałatę i porwij ją na kawałki, paprykę pokrój w kostkę. Dodaj do nich kukurydzę.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i polej nim warzywa.

Krok 6

Całość delikatnie wymieszaj i przełóż do koszyczków. Na górę połóż plastry kurczaka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotową sałatkę podawaj z bagietką posmarowaną czosnkiem i krótko podpieczoną w piekarniku.

6

Opinie o przepisie

  • Jolanta Perz-Straga

    Jolanta Perz-Straga , 08.10.2011

    ale mnie te koszyczki zaintrygowały, chyba musze sprawdzic czy potrafię je zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Polec

    Alina Polec , 08.10.2011

    a ja dzisiaj zamarynowałam pierś kurczaka w jogurcie, oliwie, oregano,imbirze i sosie sojowym a po usmażeniu posypałam sezamem.....pierś jest pyszna,soczysta a w ogóle to niebo w gębie<3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anne Anulka Printemps

    Anne Anulka Printemps , 08.10.2011

    Same pyszności są na tej stronie:):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Katarzyna von Bobrutzki

    Barbara Katarzyna von Bobrutzki , 08.10.2011

    mniam , mniam !!!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.10.2011

    Oj tak!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Starosta

    Aneta Starosta , 08.10.2011

    mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z piersią kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej