Składniki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
150 gramów
250 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
50 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki z kurczaka opłucz i natrzyj ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie.
Krok 2
Pomidory i paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki, przesmażyć krótko na dużym ogniu- podlać sosem sojowym.
Krok 3
W misce wymieszać sałatę, pomidor, paprykę i pieczarki. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na wierz kruszymy fetę. Całość polewamy sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i sosu czosnkowego Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej