Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

150 gramów

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka opłucz i natrzyj ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie.

Krok 2

Pomidory i paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki, przesmażyć krótko na dużym ogniu- podlać sosem sojowym.

Krok 3

W misce wymieszać sałatę, pomidor, paprykę i pieczarki. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na wierz kruszymy fetę. Całość polewamy sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i sosu czosnkowego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej