Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka opłucz i natrzyj ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie.

Krok 2

Pomidory i paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki, przesmażyć krótko na dużym ogniu- podlać sosem sojowym.

Krok 3

W misce wymieszać sałatę, pomidor, paprykę i pieczarki. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na wierz kruszymy fetę. Całość polewamy sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i sosu czosnkowego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej