Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

150 gramów

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka opłucz i natrzyj ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie.

Krok 2

Pomidory i paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki, przesmażyć krótko na dużym ogniu- podlać sosem sojowym.

Krok 3

W misce wymieszać sałatę, pomidor, paprykę i pieczarki. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na wierz kruszymy fetę. Całość polewamy sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i sosu czosnkowego Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej