Sałatka z kurczakiem, fetą i sosem jogurtowo-czosnkowym
łatwe
123 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
150 gramów
250 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
50 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki z kurczaka opłucz i natrzyj ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie.
Krok 2
Pomidory i paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki, przesmażyć krótko na dużym ogniu- podlać sosem sojowym.
Krok 3
W misce wymieszać sałatę, pomidor, paprykę i pieczarki. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na wierz kruszymy fetę. Całość polewamy sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i sosu czosnkowego Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej