Składniki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
150 gramów
250 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
50 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki z kurczaka opłucz i natrzyj ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie.
Krok 2
Pomidory i paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki, przesmażyć krótko na dużym ogniu- podlać sosem sojowym.
Krok 3
W misce wymieszać sałatę, pomidor, paprykę i pieczarki. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na wierz kruszymy fetę. Całość polewamy sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i sosu czosnkowego Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej