Sałatka z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z warzywami i kurczakiem

Autor: mała1234

ratingratingratingratingrating

7

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

185 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

5 łyżek

3 łyżeczki

10 sztuk

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę i smażymy.

Krok 2

Mix sałat układamy na talerzu. Następnie układamy wcześniej pokrojone: jajka w ćwiartki (ugotowane). pomidorki koktajlowe na pół, ogórki w plasterki, cebulę w piórka, kiełki, ser feta i pierś z kurczaka.

Krok 3

Sos: mieszamy musztardę miód i jogurt naturalny. Polewamy warzywa :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej