
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
5 łyżek
3 łyżeczki
10 sztuk
4 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę i smażymy.
Krok 2
Mix sałat układamy na talerzu. Następnie układamy wcześniej pokrojone: jajka w ćwiartki (ugotowane). pomidorki koktajlowe na pół, ogórki w plasterki, cebulę w piórka, kiełki, ser feta i pierś z kurczaka.
Krok 3
Sos: mieszamy musztardę miód i jogurt naturalny. Polewamy warzywa :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej