Sałatka z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z warzywami i kurczakiem

Autor: mała1234

ratingratingratingratingrating

7

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

5 łyżek

3 łyżeczki

10 sztuk

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę i smażymy.

Krok 2

Mix sałat układamy na talerzu. Następnie układamy wcześniej pokrojone: jajka w ćwiartki (ugotowane). pomidorki koktajlowe na pół, ogórki w plasterki, cebulę w piórka, kiełki, ser feta i pierś z kurczaka.

Krok 3

Sos: mieszamy musztardę miód i jogurt naturalny. Polewamy warzywa :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej