Sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka

Autor: Beata Szerszeń

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

0.5 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę kroję na mniejsze kawałki, pomidory kroję na połówki, ogórki, pierś z kurczaka, paprykę kroję w kostkę.

Krok 2

Składniki sałatki układam warstwami w słoiku.

Krok 3

Do majonezu dodaje sól i pieprz do smaku,nakładam na ostatnią warstwę i posypuję po wierzchu kiełkami. Salatka do pracy gotowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej