
Składniki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
0.5 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę kroję na mniejsze kawałki, pomidory kroję na połówki, ogórki, pierś z kurczaka, paprykę kroję w kostkę.
Krok 2
Składniki sałatki układam warstwami w słoiku.
Krok 3
Do majonezu dodaje sól i pieprz do smaku,nakładam na ostatnią warstwę i posypuję po wierzchu kiełkami. Salatka do pracy gotowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann’s Supreme
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























