
Składniki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
0.5 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę kroję na mniejsze kawałki, pomidory kroję na połówki, ogórki, pierś z kurczaka, paprykę kroję w kostkę.
Krok 2
Składniki sałatki układam warstwami w słoiku.
Krok 3
Do majonezu dodaje sól i pieprz do smaku,nakładam na ostatnią warstwę i posypuję po wierzchu kiełkami. Salatka do pracy gotowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann’s Supreme
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej