Sałatka meksykańska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka meksykańska z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
301 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

2 opakowania

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłucz i osusz. Następnie posyp Przyprawą do kurczaka Knorr, zawiń w folię aluminiową i upiecz w temperaturze 170 stopni przez 15 minut. Po wystudzeniu pokrój w kostkę 1x1 centymetr.

Sałatka meksykańska z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.

Sałatka meksykańska z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Sosy Knorr połącz z 6 łyżkami wody, ketchupem, chilli, pokrojoną kolendrą i oliwą – wymieszaj.

Sałatka meksykańska z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

W misce wymieszaj ryż z warzywną mieszanką, dodaj pokrojoną pierś oraz sos i wymieszaj wszystko razem – gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami kolendry.

Sałatka meksykańska z kurczakiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka meksykańska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka meksykańska z kurczakiemSałatka meksykańska z kurczakiem

Lekko pikantna, kolorowa sałatka meksykańska z kurczakiem uwodzi nie tylko doskonałym smakiem, ale również tym, jak prezentuje się na talerzu. Z powodzeniem możesz podać ją swoim bliskim na obiad lub zaserwować jako pyszną przekąskę podczas imprezy w gronie przyjaciół. Jeśli nie masz pod ręką gotowej mieszanki warzywnej, przyrządź ją samodzielnie - wystarczy połączyć czerwoną fasolę i kukurydzę z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę, podduszoną wcześniej przez chwilę na oliwie z oliwek. Jeśli chcesz, aby sałatka miała wyrazisty, mocno pikantny smak, zamiast szczypty mielonego chili dodaj do niej dwie drobno posiekane papryczki jalapeno. Gotową sałatkę udekoruj listkami kolendry, posyp żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach i podawaj na stół wraz z chrupiącymi chipsami nachos.