Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
2 opakowania
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 pęczek
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka opłucz i osusz. Następnie posyp Przyprawą do kurczaka Knorr, zawiń w folię aluminiową i upiecz w temperaturze 170 stopni przez 15 minut. Po wystudzeniu pokrój w kostkę 1x1 centymetr.
Krok 2
Ryż ugotuj w osolonej wodzie i wystudź.
Krok 3
Sosy Knorr połącz z 6 łyżkami wody, ketchupem, chilli, pokrojoną kolendrą i oliwą – wymieszaj.
Krok 4
W misce wymieszaj ryż z warzywną mieszanką, dodaj pokrojoną pierś oraz sos i wymieszaj wszystko razem – gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka meksykańska z kurczakiem
Lekko pikantna, kolorowa sałatka meksykańska z kurczakiem uwodzi nie tylko doskonałym smakiem, ale również tym, jak prezentuje się na talerzu. Z powodzeniem możesz podać ją swoim bliskim na obiad lub zaserwować jako pyszną przekąskę podczas imprezy w gronie przyjaciół. Jeśli nie masz pod ręką gotowej mieszanki warzywnej, przyrządź ją samodzielnie - wystarczy połączyć czerwoną fasolę i kukurydzę z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę, podduszoną wcześniej przez chwilę na oliwie z oliwek. Jeśli chcesz, aby sałatka miała wyrazisty, mocno pikantny smak, zamiast szczypty mielonego chili dodaj do niej dwie drobno posiekane papryczki jalapeno. Gotową sałatkę udekoruj listkami kolendry, posyp żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach i podawaj na stół wraz z chrupiącymi chipsami nachos.