Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydze z puszki odcedź.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Kurczaka obierz i pokrój na kawałki.

Krok 4

Krążki ananasa pokrój w ósemki.

Krok 5

Przygotowuj Sos sałatkowy Knorr łącząc go z ketchupem.

Krok 6

Składniki delikatnie wymieszaj ze sobą i posyp grzankami Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej