Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydze z puszki odcedź.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Kurczaka obierz i pokrój na kawałki.

Krok 4

Krążki ananasa pokrój w ósemki.

Krok 5

Przygotowuj Sos sałatkowy Knorr łącząc go z ketchupem.

Krok 6

Składniki delikatnie wymieszaj ze sobą i posyp grzankami Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka a’la gyros z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej