
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski i oprósz przyprawą Knorr. Następnie usmaż na patelni, aż będzie miękki i soczysty.

Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.

Krok 3
Podobnie pokrój cebulę i ogórka. Kukurydzę odcedź.

Krok 4
Pieczywo tostowe pokrój w kostkę, posyp delikatnie Mieszanką ziół i przypraw oraz polej rozpuszczonym masłem. Wymieszaj dokładnie i wstaw do piekarnika na kilka minut, aby grzanki się wysuszyły.

Krok 5
Mieszankę ziół i przypraw Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, Ketchupem Hellmann's Pikantnym i sosem tabasco. Połącz warzywa, mięso i sos. Sałatkę podawaj z grzankami. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz nie dodawać sosu tabasco.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantna sałatka z kurczakiem
Kurczak to popularny i chętnie wybierany dodatek sałatek. W tym przepisie pełni on rolę pierwszoplanową. Pikantna sałatka z kurczakiem to propozycja dla wszystkich miłośników tego delikatnego mięsa, które w tej odsłonie smakuje zupełnie inszej, niż zwykle. Jest bardzo charakterny. Warzywną obstawę dla kurczaka stworzy papryka, kukurydza z puszki i czerwona cebula. Smal kwaśny zapewni natomiast ogórek konserwowy. Pokrój go w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i mięsa, a wszystko zalej sosem sałatkowym. Stworzysz go na bazie ketchupu i majonezu, jednak jego kluczowym składnikiem, nadającym potrawie pikanterii, jest tabasco. Jeżeli chcesz jeszcze bardziej podkręcić smak sałatki, posyp ją drobno posiekaną, ostrą papryczką (pół w zupełności wystarczy). To piekielnie pyszny pomysł na kolację lub przystawkę na przyjęcie!