
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski i oprósz przyprawą Knorr. Następnie usmaż na patelni, aż będzie miękki i soczysty.

Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.

Krok 3
Podobnie pokrój cebulę i ogórka. Kukurydzę odcedź.

Krok 4
Pieczywo tostowe pokrój w kostkę, posyp delikatnie Mieszanką ziół i przypraw oraz polej rozpuszczonym masłem. Wymieszaj dokładnie i wstaw do piekarnika na kilka minut, aby grzanki się wysuszyły.

Krok 5
Mieszankę ziół i przypraw Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, Ketchupem Hellmann's Pikantnym i sosem tabasco. Połącz warzywa, mięso i sos. Sałatkę podawaj z grzankami. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz nie dodawać sosu tabasco.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantna sałatka z kurczakiem
Kurczak to popularny i chętnie wybierany dodatek sałatek. W tym przepisie pełni on rolę pierwszoplanową. Pikantna sałatka z kurczakiem to propozycja dla wszystkich miłośników tego delikatnego mięsa, które w tej odsłonie smakuje zupełnie inszej, niż zwykle. Jest bardzo charakterny. Warzywną obstawę dla kurczaka stworzy papryka, kukurydza z puszki i czerwona cebula. Smal kwaśny zapewni natomiast ogórek konserwowy. Pokrój go w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i mięsa, a wszystko zalej sosem sałatkowym. Stworzysz go na bazie ketchupu i majonezu, jednak jego kluczowym składnikiem, nadającym potrawie pikanterii, jest tabasco. Jeżeli chcesz jeszcze bardziej podkręcić smak sałatki, posyp ją drobno posiekaną, ostrą papryczką (pół w zupełności wystarczy). To piekielnie pyszny pomysł na kolację lub przystawkę na przyjęcie!