Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem
łatwe
173 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
4 sztuki
75 gramów
2 szczypty
4 sztuki
1 szklanka
2 szczypty
2 łyżki
450 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso z przyprawą Delikat. Pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Ogórki pokrój w niewielką kostkę, cebulę drobno posiekaj. Podobnie zrób z ugotowanymi na twardo jajkami. Słonecznik upraż na suchej patelni. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez, musztardę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej