Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem
łatwe
176 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
4 sztuki
75 gramów
2 szczypty
4 sztuki
1 szklanka
2 szczypty
2 łyżki
450 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso z przyprawą Delikat. Pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Ogórki pokrój w niewielką kostkę, cebulę drobno posiekaj. Podobnie zrób z ugotowanymi na twardo jajkami. Słonecznik upraż na suchej patelni. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez, musztardę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej