Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

13

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

4 sztuki

75 gramów

2 szczypty

4 sztuki

1 szklanka

2 szczypty

2 łyżki

450 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso z przyprawą Delikat. Pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Ogórki pokrój w niewielką kostkę, cebulę drobno posiekaj. Podobnie zrób z ugotowanymi na twardo jajkami. Słonecznik upraż na suchej patelni. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez, musztardę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej