Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

13

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

4 sztuki

75 gramów

2 szczypty

4 sztuki

1 szklanka

2 szczypty

2 łyżki

450 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso z przyprawą Delikat. Pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Ogórki pokrój w niewielką kostkę, cebulę drobno posiekaj. Podobnie zrób z ugotowanymi na twardo jajkami. Słonecznik upraż na suchej patelni. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez, musztardę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej