Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

14

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

190 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

4 sztuki

75 gramów

2 szczypty

4 sztuki

1 szklanka

2 szczypty

2 łyżki

450 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso z przyprawą Delikat. Pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Ogórki pokrój w niewielką kostkę, cebulę drobno posiekaj. Podobnie zrób z ugotowanymi na twardo jajkami. Słonecznik upraż na suchej patelni. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez, musztardę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z orzo, kurczakiem i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej