Sałatka z kurczakiem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i mozzarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa opłukać. Pomidor pokroić w kostke, a cukinię w plasterki. Cukinię ugrillować na patelni grillowej delikatnie posmarowanej oliwą.

Krok 2

Kurczaka opłukac pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę i wymieszać w mieszance czosnku i smażonej cebulki w mini kostkach Knorr oraz ziół prwansalskich. Usmażyć na oliwie.

Krok 3

Sałatę wymieszać z warzywami, serem mozzarella i usmażonym mięsem. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Polać jogurtem wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej