
Składniki
250 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa opłukać. Pomidor pokroić w kostke, a cukinię w plasterki. Cukinię ugrillować na patelni grillowej delikatnie posmarowanej oliwą.
Krok 2
Kurczaka opłukac pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę i wymieszać w mieszance czosnku i smażonej cebulki w mini kostkach Knorr oraz ziół prwansalskich. Usmażyć na oliwie.
Krok 3
Sałatę wymieszać z warzywami, serem mozzarella i usmażonym mięsem. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Polać jogurtem wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej