Sałatka z kurczakiem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i mozzarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa opłukać. Pomidor pokroić w kostke, a cukinię w plasterki. Cukinię ugrillować na patelni grillowej delikatnie posmarowanej oliwą.

Krok 2

Kurczaka opłukac pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę i wymieszać w mieszance czosnku i smażonej cebulki w mini kostkach Knorr oraz ziół prwansalskich. Usmażyć na oliwie.

Krok 3

Sałatę wymieszać z warzywami, serem mozzarella i usmażonym mięsem. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Polać jogurtem wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej