Sałatka z kurczakiem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i mozzarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa opłukać. Pomidor pokroić w kostke, a cukinię w plasterki. Cukinię ugrillować na patelni grillowej delikatnie posmarowanej oliwą.

Krok 2

Kurczaka opłukac pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę i wymieszać w mieszance czosnku i smażonej cebulki w mini kostkach Knorr oraz ziół prwansalskich. Usmażyć na oliwie.

Krok 3

Sałatę wymieszać z warzywami, serem mozzarella i usmażonym mięsem. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Polać jogurtem wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej