Sałatka owocowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Wszystkie owoce umyj, osusz, usuń pestki pokrój na mniejsze części. Przestudzone mięso pokrój w kostkę.

Krok 3

Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr skrusz, rozpuść ją w 1 łyżce gorącej wody i połącz z majonezem.

Krok 4

Piersi z kurczaka dodaj do owoców, polej sosem pietruszkowym i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. 1 h do schłodzenia. Podawaj na liściach sałaty udekorowane natką pietruszki i owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej