Sałatka owocowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Wszystkie owoce umyj, osusz, usuń pestki pokrój na mniejsze części. Przestudzone mięso pokrój w kostkę.

Krok 3

Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr skrusz, rozpuść ją w 1 łyżce gorącej wody i połącz z majonezem.

Krok 4

Piersi z kurczaka dodaj do owoców, polej sosem pietruszkowym i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. 1 h do schłodzenia. Podawaj na liściach sałaty udekorowane natką pietruszki i owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej