
Składniki
200 gramów
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.
Krok 2
Wszystkie owoce umyj, osusz, usuń pestki pokrój na mniejsze części. Przestudzone mięso pokrój w kostkę.
Krok 3
Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr skrusz, rozpuść ją w 1 łyżce gorącej wody i połącz z majonezem.
Krok 4
Piersi z kurczaka dodaj do owoców, polej sosem pietruszkowym i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. 1 h do schłodzenia. Podawaj na liściach sałaty udekorowane natką pietruszki i owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej