
Składniki
200 gramów
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.
Krok 2
Wszystkie owoce umyj, osusz, usuń pestki pokrój na mniejsze części. Przestudzone mięso pokrój w kostkę.
Krok 3
Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr skrusz, rozpuść ją w 1 łyżce gorącej wody i połącz z majonezem.
Krok 4
Piersi z kurczaka dodaj do owoców, polej sosem pietruszkowym i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. 1 h do schłodzenia. Podawaj na liściach sałaty udekorowane natką pietruszki i owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej