Sałatka owocowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Wszystkie owoce umyj, osusz, usuń pestki pokrój na mniejsze części. Przestudzone mięso pokrój w kostkę.

Krok 3

Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr skrusz, rozpuść ją w 1 łyżce gorącej wody i połącz z majonezem.

Krok 4

Piersi z kurczaka dodaj do owoców, polej sosem pietruszkowym i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. 1 h do schłodzenia. Podawaj na liściach sałaty udekorowane natką pietruszki i owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej