Sałatka owocowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Wszystkie owoce umyj, osusz, usuń pestki pokrój na mniejsze części. Przestudzone mięso pokrój w kostkę.

Krok 3

Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr skrusz, rozpuść ją w 1 łyżce gorącej wody i połącz z majonezem.

Krok 4

Piersi z kurczaka dodaj do owoców, polej sosem pietruszkowym i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. 1 h do schłodzenia. Podawaj na liściach sałaty udekorowane natką pietruszki i owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej