Zupa owocowa z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa owocowa z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

2 litry

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 2 litry wody ze szczyptą soli. Owoce umyj, wrzuć do wrzątku i gotuj, do momentu kiedy będą miękkie.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 1

Krok 2

Zupę zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną ze śmietaną.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 2

Krok 3

Z mąki i wody zagnieć ścisłe ciasto. Urywaj małe kawałeczki i wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę. Po ugotowaniu dodaj do zupy.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej