
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
2 litry
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 2 litry wody ze szczyptą soli. Owoce umyj, wrzuć do wrzątku i gotuj, do momentu kiedy będą miękkie.

Krok 2
Zupę zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną ze śmietaną.

Krok 3
Z mąki i wody zagnieć ścisłe ciasto. Urywaj małe kawałeczki i wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę. Po ugotowaniu dodaj do zupy.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej