Zupa owocowa z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa owocowa z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

2 litry

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 2 litry wody ze szczyptą soli. Owoce umyj, wrzuć do wrzątku i gotuj, do momentu kiedy będą miękkie.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 1

Krok 2

Zupę zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną ze śmietaną.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 2

Krok 3

Z mąki i wody zagnieć ścisłe ciasto. Urywaj małe kawałeczki i wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę. Po ugotowaniu dodaj do zupy.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej