Zupa owocowa z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa owocowa z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

2 litry

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 2 litry wody ze szczyptą soli. Owoce umyj, wrzuć do wrzątku i gotuj, do momentu kiedy będą miękkie.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 1

Krok 2

Zupę zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną ze śmietaną.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 2

Krok 3

Z mąki i wody zagnieć ścisłe ciasto. Urywaj małe kawałeczki i wrzucaj na wrzącą, osoloną wodę. Po ugotowaniu dodaj do zupy.

Zupa owocowa z kluskami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa owocowa z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa selerowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej