Krem marchewkowo-groszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem marchewkowo-groszkowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 mililitrów

1 pęczek

3 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy marchewkę z groszkiem. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut.

Krok 2

Obrany czosnek kroimy w cienkie plasterki, które krótko obsmażamy na oliwie. Dodajemy je (razem z oliwą) do zupy.

Krok 3

Całość miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Polewka z boczkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej