Krem marchewkowo-groszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem marchewkowo-groszkowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 pęczek

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy marchewkę z groszkiem. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut.

Krok 2

Obrany czosnek kroimy w cienkie plasterki, które krótko obsmażamy na oliwie. Dodajemy je (razem z oliwą) do zupy.

Krok 3

Całość miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej