Krem marchewkowo-groszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krem marchewkowo-groszkowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 pęczek

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy marchewkę z groszkiem. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut.

Krok 2

Obrany czosnek kroimy w cienkie plasterki, które krótko obsmażamy na oliwie. Dodajemy je (razem z oliwą) do zupy.

Krok 3

Całość miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem marchewkowo-groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej