Gazpacho de melon przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gazpacho de melon

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory oraz brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Papryczkę chilli oczyść z pestek, po czym drobno posiekaj. Żółte melony przekrój na pół, usuń pestki, obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Pomidory, chilli, brzoskwinię, melony i oregano zmiksuj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pomarańczowego melona obierz ze skóry, pokrój w kostkę, włóż do gazpacho razem z pomidorami. Delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej