Gazpacho de melon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho de melon

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory oraz brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Papryczkę chilli oczyść z pestek, po czym drobno posiekaj. Żółte melony przekrój na pół, usuń pestki, obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Pomidory, chilli, brzoskwinię, melony i oregano zmiksuj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pomarańczowego melona obierz ze skóry, pokrój w kostkę, włóż do gazpacho razem z pomidorami. Delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej