Gazpacho de melon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho de melon

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory oraz brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Papryczkę chilli oczyść z pestek, po czym drobno posiekaj. Żółte melony przekrój na pół, usuń pestki, obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Pomidory, chilli, brzoskwinię, melony i oregano zmiksuj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pomarańczowego melona obierz ze skóry, pokrój w kostkę, włóż do gazpacho razem z pomidorami. Delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burger de Lux
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej