Gazpacho de melon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho de melon

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory oraz brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Papryczkę chilli oczyść z pestek, po czym drobno posiekaj. Żółte melony przekrój na pół, usuń pestki, obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Pomidory, chilli, brzoskwinię, melony i oregano zmiksuj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pomarańczowego melona obierz ze skóry, pokrój w kostkę, włóż do gazpacho razem z pomidorami. Delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho de melon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Karkówka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej