
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory oraz brzoskwinie sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Papryczkę chilli oczyść z pestek, po czym drobno posiekaj. Żółte melony przekrój na pół, usuń pestki, obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Pomidory, chilli, brzoskwinię, melony i oregano zmiksuj z cukrem i szczyptą soli. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Pomarańczowego melona obierz ze skóry, pokrój w kostkę, włóż do gazpacho razem z pomidorami. Delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej