Sangria

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

167 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino wlej do szklanego naczynia.

Sangria - Krok 1

Krok 2

Obierz cytrynę, pokrój w cienkie plastry, dodaj do wina.

Sangria - Krok 2

Krok 3

Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i wrzuć do naczynia z winem. Odrobinę dosłódź. Podawaj schłodzone, wrzucając do każdej porcji kostki lodu. Niektórzy podają sangrię w wysokich szklankach, dolewając do niej wodę sodową.

Sangria - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej