Sangria przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sangria

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

5 sztuk

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino wlej do szklanego naczynia.

Sangria - Krok 1

Krok 2

Obierz cytrynę, pokrój w cienkie plastry, dodaj do wina.

Sangria - Krok 2

Krok 3

Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i wrzuć do naczynia z winem. Odrobinę dosłódź. Podawaj schłodzone, wrzucając do każdej porcji kostki lodu. Niektórzy podają sangrię w wysokich szklankach, dolewając do niej wodę sodową.

Sangria - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej