Sangria przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sangria

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

5 sztuk

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino wlej do szklanego naczynia.

Sangria - Krok 1

Krok 2

Obierz cytrynę, pokrój w cienkie plastry, dodaj do wina.

Sangria - Krok 2

Krok 3

Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i wrzuć do naczynia z winem. Odrobinę dosłódź. Podawaj schłodzone, wrzucając do każdej porcji kostki lodu. Niektórzy podają sangrię w wysokich szklankach, dolewając do niej wodę sodową.

Sangria - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sangria - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej